Orakel trainingen
Onderwijs

Mbo-opleiding recreatie niveau 3

Staat een gast bij jou altijd op nummer 1? Vind je het leuk om mensen in hun wensen te voorzien? Haal je plezier uit het organiseren van activiteiten? Weet je deze activiteiten ook goed te begeleiden? Dan is de mbo-opleiding recreatie niveau 3 echt iets voor jou!

Welkom in de wereld van recreatie

Recreatie en vrijetijdsbesteding is een wereld op zich. Met een diploma van de opleiding mbo recreatie niveau 3 kun je eigenlijk alle kanten op. Zo zijn oud-studenten nu zelfstandig ondernemer, eventmanager of bijvoorbeeld Front office medewerker bij een grote hotelketen. Iedere loopbaan en bijbehorend verhaal is uniek. In dit artikel kijken we naar de verschillende stappen rondom jouw persoonlijke studieloopbaan: de studiekeuze, de opleiding en de toekomst.

Jouw persoonlijke studiekeuze

Allereerst stap 1: de studiekeuze. Twijfel je nog altijd over je toekomst? Weet je niet precies wat je kunt verwachten bij eens studie? Dan is het altijd handig om in gesprek te gaan met (oud)-studenten of docenten. Zij hebben ervaring met de studie en kunnen jou net iets meer vertellen over hoe alles in zijn gang gaat. Wil je weten hoe een gemiddelde schooldag eruitziet? Aarzel niet en vraag ernaar. Daarbij is het ook belangrijk dat je over enige zelfkennis beschikt. Als je precies weet wat je leuk vindt, kun je met dit gevoel gaan selecteren en bepaalde opleidingen van je lijstje schrappen.

De opleiding

Kies je voor de mbo-opleiding recreatie niveau 3 van Cosmo, dan ben je gegarandeerd van een goede voorbereiding op een mooie carrière. Iedere project waaraan jij de komende jaren gaat werken is divers en dynamisch. Je gaat uitsluitend aan de slag gaan voor (en bij) toonaangevende organisaties in de wereld van vrijetijdsbesteding. Daarnaast kom je in deze sector veel in contact met gasten en zorg jij voor vermaak. Het belangrijkste binnen deze opleiding is de samenwerking. In het kader van praktijkervaring werk je in de vorm van stages bij relevante bedrijven in de branche.

Op naar een top loopbaan

Reizen begeleiden, festivals organiseren of werken in een team vol met entertainers, na het afronden van de mbo-opleiding Recreatie niveau 3 kun jij het allemaal. Gebruikelijk ben je binnen drie jaar helemaal klaar om de nieuwe specialist in de wereld van vrijetijdsbesteding te worden. Ben jij na het lezen van deze blog helemaal enthousiast of wil je meer weten? Bezoek dan vooral even de website van Cosmo.