Orakel trainingen
Image default
Bedrijven

Sommige cursussen zijn ontzettend waardevol als het gaat om kansen op een baan!

Vrijwel iedereen wilt natuurlijk een zo goed mogelijke baan. Als je eenmaal een baan hebt dan is het vaak een kwestie van presteren om in dienst te blijven, maar een groter probleem is vaak het vinden van een baan. Veel mensen hebben er last van dat ze lastig aan het werk komen. Hiervoor kun je een belangrijk ding doen, namelijk kijken welke elementen jouw kans op een baan vergroten. Iets dat enorm kan meewegen als het gaat om jouw kansen op een baan zijn je diploma’s en certificaten. Sommige cursussen en certificaten kunnen je namelijk enorm helpen bij het komen aan een baan. Daarover lees je hieronder meer.

Een certificaat, wat zegt dat?

Certificeringen en afgeronde cursussen zijn zaken die een enorm goede indruk kunnen wekken op jouw potentiële werkgever. Opleidingen die flexibel zijn zijn vaak eenvoudig haalbaar, kosten niet erg veel en tonen aan dat je veilig kunt werken met iets. Een goed voorbeeld hiervan is een heftruck certificaat of een hoogwerker certificaat. Dit zijn zaken die vakmanschap vereisen. Niet iedereen kan even snel aan de slag op een hoogwerker of een heftruck. Dit, simpelweg omdat met een gebrek aan kennis aan de slag geen hiermee levensgevaarlijk kan zijn. Indien je dan bijvoorbeeld kunt aantonen dat je een hoogwerker cursus hebt afgerond, ben je vaak meteen een stuk kansrijker. Je wekt een goede indruk en je hebt een voorsprong op anderen, namelijk dat je al gecertificeerd bent en dus al kennis hebt.

Hoogwerker certificaat

Een hoogwerker certificaat behalen is een erg slimme keuze. Je doet hiermee behoorlijk wat kennis op met betrekking tot hoogwerkers, maar daarnaast heb je aan het eind ook een certificaat als bewijs. Een groot voordeel van zo’n cursus is dat deze niet lang duurt. Zo kun je bijvoorbeeld een basis hoogwerker cursus doen van slechts 2 dagen. Hierbij leer je onder andere het veilig gebruiken, bedienen en werken met een hoogwerker. Hiermee bouw je een enorme voorsprong op, op mensen die nog niet beschikken over deze kennis. Verder zijn de cursussen ook niet erg duur. In de prijs valt overigens niet alleen een losse cursus, maar ook het cursusboek, het theorie examen, het praktijkexamen, de koffie of thee en de lunch. Aan het einde van de cursus kun je met hoogwerkers rijden, manoeuvreren, weet je meer over valbeveiligingsmiddelen en kun je de machine opstellen.

Heftruck certificaat

Ook een heftruck certificaat is een absolute aanrader om te behalen. Hierbij leer je hoe je een heftruck veilig kunt bedienen en rijden. Heftrucks hebben over het algemeen wel wat lastige punten, maar ook hierover leer je alles wat je moet weten. Denk bijvoorbeeld aan de belading en zwaartepunt-bepaling, stabiliteit, de lastgrafiek en het belasten van de vorkheftruck en zelfs de verkeersvoorschriften. Bij een baan waarbij er regelmatig met de heftruck gereden moet worden heb je een grote voorsprong als je zelf al beschikt over deze certificaat. Je vergroot je eigen kans op een baan en je hebt de basiskennis al voordat je aan het werk gaat.