Orakel trainingen
Image default
Computers / Software / Internet

Zelf aan de slag

De 3d printer verovert de wereld harder dan dat je zou denken. Steeds meer toepassingen zijn mogelijk met de komst van de 3d printer, en steeds meer producten worden door de 3d printer gemaakt. Maar wat kan je er nou allemaal mee.

De 3d printer kent verschillende toepassingen, zo kan het gebruikt worden in de kunst, design, mode, gadgets, entertainment, medische en in de architectuur. Voor vele toepassingen is het handig om een 3d printer te gebruiken voor het maken van maquettes of voor prototypes. Zo kan op een kleinschalige gemakkelijkere manier een voorbeeld gemaakt worden van het daadwerkelijke product of ontwerp. Waar het voorheen nog tijdrovend en duur was om deze maquettes of prototypes te maken is het nu een fluitje van een cent. Je zet het design of ontwerp in een 3d softwareprogramma op de computer, je sluit de 3d printer aan en de 3d printer doet jou werk. In de tussentijd kunnen ontwerpers en bedenkers iets anders gaan doen terwijl de maquette of het prototype wordt geproduceerd. Zo kunnen er gemakkelijk en sneller fouten worden gehaald uit een ontwerp.

Maar de 3d printer wordt niet alleen door bedrijven gebruikt, je kan er thuis ook mee aan de slag. Er zijn een aantal essentiële dingen die je nodig hebt voordat je thuis aan de slag kan. Het eerste is een computer met een 3d softwareprogramma. Daarnaast is het niet van belang dat je zelf goed 3d kan tekenen in zo’n programma, er bestaat ook hiervoor een programma die het voor je doet. Ook zijn er nog andere programma’s die je hiervoor kan gebruiken. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je beschikt over een 3d printer. Er bestaan vele verschillende printers die allen allemaal anders werken. Bekijk van tevoren goed welke technieken er allemaal zijn en welke materialen hiervoor benodigd zijn. Wanneer je weet dat je vele sterke producten en ontwerpen wil gaan maken dan is het handig dat je gaat voor een printer die kan printen met PLA filament of abs(-x). Het enige wat dan nog rest is de filamenten aanschaffen, installeren en je kan gaan printen!

https://www.3dfilament.supplies/