Orakel trainingen
Image default
Dienstverlening

Wil je een monument laten restaureren? Zoek niet verder!

Je woning of een monument nieuw leven inblazen? Dat is makkelijker dan het wellicht klinkt. Een monument restaureren is voor de klusser op amateurniveau een flinke kluif, maar een professional weet er wel raad mee. Met behulp van Bouwbedrijf Quant uit Zierikzee, Zeeland kom je tot het allerbeste resultaat. Het restaureren van een monument is makkelijker dan het ooit geweest is. De juiste materialen, de beste kwaliteit en het meest ervaren vakmanschap zorgen voor een goed en duurzaam resultaat. De projecten veranderen al snel in heuse pareltjes. Je monument restaureren bij Quant betekent dat het weer decennialang mee zal kunnen. Jarenlang plezier ligt in het verschiet en dat voor een prijs die relatief slechts een prikkie is.

Kundig restaureren

Een monument restaureren: hoe pak je dat precies aan? Monumenten restaureren brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Het is niet iets waar je zomaar mee begint, zonder eerst een kundig en degelijk plan van aanpak te hebben. Gelukkig is het restaureren van een monument een van de vele specialismen van Bouwbedrijf Quant – dat geldt ook voor jouw monument. Schade ontstaat door de loop van tijden, dat kan komen door slijtage, maar ook door een bijzondere gebeurtenis, zoals de oorlog of een harde stroom. Denk aan de schade die een overstroming aan kan richten. In Zeeland is waterschade immers niets nieuws.

Wat houdt restaureren in?

Een monument restaureren betekent dat je het pand of gebouw naar de originele staat terug probeert te brengen. Restaureren lijkt op renoveren, maar is net iets anders. Als je een monument gaat restaureren, doe je je best alles zo authentiek mogelijk te laten kijken en het nieuwe ontwerp zoveel mogelijk aan te laten sluiten op het oorspronkelijke ontwerp van het monument. Als je gaat renoveren, is er meer ruimte voor aanpassingen. Je kunt bijvoorbeeld een oud pand herstellen, maar in plaats van een winkel te maken, tover je de ruimte om tot woning. Ook kun je de woning aanpassen zodat deze perfect aansluit op de wensen van deze tijd.

https://www.bouwbedrijfquant.nl/