Orakel trainingen
Image default
Dienstverlening

Hoe beveilig je jouw huis

Het verminderen van het risico op inbraak is een van de grootste zorgen van huiseigenaren. Helaas is er geen zekere manier om uw risico volledig te elimineren. Toch zijn er enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om het risico zoveel mogelijk te beperken. En ja, zelfs met een hoogbouw in de stad en een voorstedelijke omgeving daarbuiten, hoeft huisbeveiliging geen al te ingewikkelde onderneming te zijn als je vanaf het begin het juiste plan in gedachten hebt. Dit is wat u moet weten over het verminderen van uw risico op inbraak:

 

 

Sluit je deuren ’s nachts.

Een van de eerste dingen die een potentiële inbreker zal doen is proberen de deur te openen of het huis binnen te komen. Als u uw deur niet op slot laat of alleen een klink hebt die de inbrekers niet buiten houdt, zullen ze keer op keer terugkomen. Hoe langer ze in het huis zijn, hoe groter de kans dat ze vertrekken met de goederen die ze kwamen halen, zoals contant geld en andere waardevolle spullen. Bovendien is bekend dat inbrekers een sleutel gebruiken om in ontgrendelde woningen te komen als zij mensen hebben zien komen of gaan met sleutels in de hand. Vertrouw hier op uzelf: U bent de enige die weet wat er achter die deur zit. Laat de deur ontgrendeld als u niet in huis bent, en weet dat iemand anders binnen kan komen als hij of zij de juiste sleutel heeft.

 

Laat uw garagedeur niet openstaan.

Voorbij is de tijd dat een garage de plek was om spullen op te bergen die dieven zouden aantrekken en zich afvroegen (of hoopten) dat niemand het zou merken. De geavanceerde inbrekers van vandaag kunnen gemakkelijk een weg naar binnen zoeken, dus als u uw garagedeur open laat staan, kunnen ze gemakkelijker inbreken. Als u uw garagedeur absoluut open moet laten, zorg er dan voor dat deze gesloten is als u weggaat, zodat niemand per ongeluk binnenkomt. Vertrouw op jezelf: Er is geen enkele reden om uw garagedeur open te laten staan, en het is een snelle manier om inbrekers te laten weten dat er spullen binnen liggen die meegenomen kunnen worden.

 

Installeer verlichting met bewegingsdetectie buiten

Buitenverlichting speelt een grote rol bij het verminderen van het risico op inbraak, vooral verlichting met een sensor die het licht uitschakelt als er geen beweging wordt gedetecteerd. Dit maakt het moeilijker voor inbrekers om te zien wat ze doen, wat vooral belangrijk is als ze bij u in huis zijn. Gebruik buiten indien mogelijk verlichting met bewegingsdetectie. Als u toch gewone verlichting moet gebruiken, houd die dan uit de buurt van de ramen. Inbrekers zoeken namelijk naar plaatsen waar ze van buitenaf in uw huis kunnen kijken.

 

Vraag een betrouwbare buur om op uw huis te letten terwijl u weg bent.

Als u een buur hebt die u vertrouwt en die u kunt bellen als u niet naar binnen kunt als dat nodig is, vraag hem dan om op uw huis te letten terwijl u weg bent. Dit is een goede optie als u een familie hebt die u niet graag hun naam laat gebruiken, of als u in een hoge stad of buitenwijk woont waar veel mensen elkaar kennen.

 

Douche in het donker

Inbrekers hebben het vaak eerder gemunt op huizen waar ze naar binnen kunnen kijken terwijl ze leeg zijn. Als u thuis bent, houd dan uw douchegordijn gesloten en neem de badmat mee als u weggaat. Dit wekt de indruk dat uw huis bewoond is, wat het voor inbrekers moeilijker maakt om in te breken.

 

Doe de lichten aan als u uw huis verlaat.

Dit is een kleinigheid, maar het kan een groot verschil maken. Veel inbrekers breken liever in een huis in als het donker en relatief leeg is. Ze weten dat het huis geen doelwit is voor diefstal als het bewoond is, daarom richten ze zich vaak op het huis van iemand die een nachtje weg is. Doe de lichten aan wanneer u ’s avonds uw huis verlaat en laat ze branden zolang u er bent. Zet ook uw bewegingssensoren buiten aan wanneer u weggaat, zodat niemand ongezien naar binnen kan.

 

Praat met uw buren over het beveiligen van hun huizen

Als u andere huiseigenaren in uw buurt kent, kunt u aangeven dat u graag meer beveiligingsmaatregelen zou zien. Hoewel dit geen zaak voor de politie is, is het een goede manier om wat hulp en steun van uw buren te krijgen als het gaat om kleine huisbeveiliging.

 

Kortom

Huisbeveiliging gaat niet alleen over sloten en deuralarmen. Het gaat er ook om uw omgeving in de gaten te houden en te allen tijde te weten wat er om u heen gebeurt. Sommige dieven hebben een bepaalde methode die ze volgen als ze een huis willen doorzoeken. Ze zoeken naar open garagedeuren of ramen, en ze kunnen zelfs op de deur kloppen en vragen of ze de badkamer mogen gebruiken. Als huiseigenaar is het belangrijk om te weten wat er om je heen gebeurt en je omgeving in je voordeel te gebruiken. Als u iets vreemds opmerkt in uw buurt, negeer het dan niet. Meld het bij de politie en kijk wat u erover te weten kunt komen. Zo voorkomt u niet alleen een inbraak, maar blijft u ook veilig. Het zal u vooral helpen uw huis te beschermen. En dat is het allerbelangrijkste. Slotenmaker De Bilt kan jouw helpen met het beveiligen van jouw huis.

https://domstad-slotenmaker.nl/slotenmaker-in-de-bilt/