Orakel trainingen
Image default
Sport

Personal training Aalsmeer

3 tips om een goede personal trainer te herkennen

Net als elders eist personal training Aalsmeer ook toewijding en veel geduld. Daarom hoort hierbij ook automatisch een goede personal trainer. Hij of zij geeft je niet alleen een schema met oefeningen en andere gezonde voedingstips, maar ook de nodige motivatie. Maar wacht! Nu komt er een vraag in je op. “Hoe herken ik een goede personal trainer Aalsmeer?”. Lees verder om te weten hoe je een kan identificeren.

Tip 1: Opleiding of certificaat

Stel je eens voor onder behandeling te zijn van een tandarts die niet de nodige opleidingen heeft genoten. Dat wil je zeker niet, want de kans is groot dat er veel zaken verkeerd zullen aflopen. Dat geldt ook voor een personal trainer. Om bijvoorbeeld een personal trainer bij Kaizen Gym te worden, dien je tenminste een certificaat te hebben om aan te tonen dat je bevoegd bent. Deze informatie kan je natuurlijk overal toepassen bij het zoeken naar een goede personal trainer, waar in Nederland dan ook. Een gecertificeerde trainer geeft tenminste de geruststelling dat je begeleider kennis bezit over oefeningen die passen bij je behoefte en situatie.

Tip 2: Aanbevelingen of reputatie

Een goede coach heeft vaak veel studenten en geniet een goede reputatie onder hen. Een ding is zeker, je vindt door rond te vragen zeker een! Want studenten die een goede ervaring hebben met een trainer zullen zeker hierover praten. En van mond-tot-mondreclame geldt al tig jaren als de meest betrouwbare. Je zult waarschijnlijk dezelfde naam bij minstens 5 studenten van de gym horen of gewoon merken welke coach tijdens een personal training Aalsmeer een grote groep opleidt. Je wilt natuurlijk een trainer met uitgebreide ervaring.

 

Tip 3: Observatie

Klanten bij Kaizen Gym zoeken altijd naar inspiratie en motivatie om te blijven werken aan hun fitnessdoelen. De trainers dienen daarom elk een positieve, vrolijke houding aan de dag te leggen. Een algemene goede tip is daarom ook om de trainer te observeren. Beantwoord de coach al je vragen? Voel je je comfortabel en veilig? Is de trainer zelfverzekerd? Stel jezelf deze vragen tijdens je zoektocht naar een personal training Aalsmeer. Behalve de vragen, kun je ook deze punten in acht nemen:

  • Let op zijn/haar manier van communiceren

–        Ten eerste geeft een goede coach je de nodige motivatie. Hij blijft je aan je fitness doelen herinneren en werkt samen met jou ernaar toe.  

–        Daarnaast legt de coach de oefeningen in detail uit. Hij verschaft informatie zoals op welke spieren ze druk leggen, hoeveel keren je ze moet herhalen en geeft feedback over de behaalde resultaten.

  • Observeer zijn/haar eigen fitnessgewoonte

Als het je doel is om een goede fitnessgewoonte te verkrijgen, is het van belang dat je trainer dat ook heeft. Dit betekent niet dat je coach keiharde spieren moet hebben of moet hebben deelgenomen aan professionele sportwedstrijden, maar gewoon dat hij of zij ook een goede fitness routine volgen. De meeste trainers van Kaizen Gym zijn zo in deze industrie terechtgekomen. Ze waren persoonlijk al zo gepassioneerd over fitheid dat ze er een carrière van wilden maken. Het is trouwens zo dat een samenwerking beter verloopt wanneer de partijen dezelfde passie delen.