Orakel trainingen
Image default
Sport

Tennisarm: Wat is het en wat kun je er tegen doen?

Een tennisarm is een blessure die je vaak oploopt tijdens sporten. Je kunt deze blessure voorkomen door goed op je lichaam te letten, maar als je er toch last van hebt dan is er wat aan te doen! In dit artikel lees je alles over tennisarmen: wat ze zijn, hoe je ze herkent en natuurlijk hoe je ze behandelt.

Wat is een tennisarm precies?

Een tennisarm is eigenlijk geen blessure die je oploopt tijdens het tennis. De naam tennisarm is ontstaan omdat deze blessure vooral voorkomt bij mensen die veel met de arm en pols bewegen, zoals tennis. Een tennisarm is dus eigenlijk een verzwikte pols of elleboog, maar de pijn voelt vooral aan de binnenkant van je onderarm.

De pijn van een tennisarm kan erg vervelend zijn en je arm steeds minder goed gaan bewegen. Je kunt de pijn verlichten door je arm rust te geven, met ijs te koelen en ibuprofen in te nemen. Daarnaast is fysiotherapie een goede optie om de pijn van een tennisarm te verminderen.

Fysiotherapie bij tennisarm

Fysiotherapie is een goede optie om de pijn van een tennisarm te verminderen. De fysiotherapeut kan je helpen met oefeningen die de pijn verlichten en je arm weer soepel maken. Daarnaast kan de fysiotherapeut je advies geven over hoe je je arm het beste kunt gebruiken tijdens het tennis of andere activiteiten.

Tennisarm oefeningen

Er zijn verschillende oefeningen die je kunt doen om de pijn van een tennisarm te verminderen. Deze oefeningen helpen je arm weer soepel te maken en de pijn te verlichten.

Om de pijn van een tennisarm te verminderen kun je:

– Rust nemen

– Ijs op je arm leggen

– Ibuprofen nemen

– Fysiotherapie volgen

– Oefeningen doen

Het is belangrijk dat je bij een tennisarm niet teveel rust neemt. Dit kan de blessure nog langer laten aanhouden. Dat heeft te maken met bepaalde pezen in de onderarm.