Orakel trainingen
Image default
Sport

Keepershandschoenen to keep your hands painless!

Als voetbal keeper loop je een groot risico om blessures op te lopen. Met de juiste handschoenen kun je dit voorkomen. Maar hoe kies je de juiste handschoenen en wat voor soorten zijn er allemaal? Dat leg ik je hieronder haarfijn uit!

De verschillende soorten

Keepershandschoenen zijn er in allerlei verschillende soorten. Je hebt de negative cut, de rollfinger en de flat palm. De klassieke pasvorm is de flat palm. Deze zit niet heel strak en heeft naden aan de buitenkant. De negative cut is een handschoen waarbij de naden niet zichtbaar zijn aan de buitenkant. De handschoenen zijn perfect voor als je opzoek bent naar erg strakke handschoenen die aanvoelen als een tweede huid. De rollfinger keepershandschoenen zijn handschoenen met meer foam, waardoor je een groter vlak hebt om de bal mee te vangen.

De juiste maat bepalen

Het bepalen van de juiste maat voor de keepershandschoenen is erg eenvoudig. Om er achter te komen wat jouw maat is, moet je het breedste deel van je handpalm opmeten(zonder de duim!) met een meetlint. Als je dit hebt gedaan, kun je het meetresultaat opzoeken in een maattabel en er achter komen wat jouw maat is.

De handschoenen zo lang mogelijk mooi houden

Als je eenmaal keepershandschoenen hebt, wil je natuurlijk graag dat ze zo lang mogelijk goed blijven. Hier zijn verschillende manieren voor. Ten eerste is het belangrijk om de handschoenen na gebruik altijd goed schoon te maken. Het schoonmaken van de keepershandschoenen kun je heel eenvoudig doen. Houd ze onder een stromende kraan met koud of lauw water. Pas wel op dat je bij het schoonmaken de handschoenen niet te veel over elkaar wrijft. Hierdoor kunnen namelijk scheurtjes ontstaan. Maak je handschoenen na het schoonmaken niet droog door er overheen te wrijven, dit zorgt ook voor scheurtjes in de handschoenen. Na het schoonmaken kun de handschoenen het beste in een handdoek bewaren. De handdoek trekt dan het vocht uit je handschoenen. Zodra je de handschoenen weer wil gaan gebruiken, kun je ze het beste een klein beetje vochtig maken.

Hopelijk heb je iets opgestoken van dit artikel over keepershandschoenen. Zit je er aan te denken om een paar te kopen? Voor een kleine €10,00- kan je al prima keepershandschoenen aanschaffen. Ben je van plan de handschoenen vaak te gaan gebruiken en vind je het erg belangrijk om een goed paar in huis te hebben? Als je bereid bent om iets meer te betalen; er zijn ook genoeg stevigere en mooiere handschoenen te verkrijgen!