Orakel trainingen
Image default
Huishoudelijk

3 tips voor een onvergetelijke dag weg

3 tips voor een onvergetelijke dag weg

Of het nu vakantie is of jij en je gezin hebben weekend, een dagje weg doet het natuurlijk altijd goed! Zo kunnen jullie een dagje naar de dierentuin, het pretpark of misschien bij mooi weer wel lekker naar het zwembad. Kortom, keuze genoeg dus! Toch vergt een dagje weg, vooral met jonge kinderen nogal de nodige voorbereiding. Je wil namelijk niets aan het toeval overlaten en goed voorbereid op pad. Speciaal daarom hebben wij een aantal praktische tips voor je, die bijdragen aan een onvergetelijk dag weg.

 

Zorg voor tickets

Wanneer jullie voornemens zijn om in het weekend of in de vakantie naar een pretpark of dierentuin te gaan, dan is de kans vrij groot dat er met jullie nog duizenden zijn die dit willen. Het is dus verstandig om online alvast je tickets te kopen, zodat jullie bij de kassa niet in de rij hoeven te staan en dus ook verzekerd zijn van de toegang tot het park. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat jullie niet alleen in de rij moeten staan, maar kan het natuurlijk ook zijn dat het vol is.

 

Neem iets lekkers mee voor onderweg

Bij een dagje weg hoor natuurlijk iets lekkers. Niet alleen wanneer je op vakantie gaat, maar ook wanneer je met het gezin een dagje naar de dierentuin of het pretpark gaat. Houd er echter wel rekening mee dat je ze niet teveel snoep en suiker geeft. De kans dat ze namelijk in het pretpark een Suikerspinmachine tegenkomen en een suikerspin willen, die is natuurlijk vrij groot. 

 

Laat je auto nakijken

Rijd jij normaal alleen maar kleine stukjes met je auto, dan is het verstandig om je auto even te laten nakijken bij een garage op een paar belangrijke punten. Hierbij moet je denken aan de bandenspanning, de koelvloeistof en ook het oliepeil. Zo weet je namelijk zeker dat je niet langs de kant van de weg komt te staan. Is dit wel het geval, zorg er dan altijd voor dat je een opgeladen telefoon bij je hebt. Een powerbank van 5top is daarom een absolute aanrader. Zo zit je namelijk nooit meer zonder batterij.