Orakel trainingen
Image default
Computers / Software / Internet

Hoe vind ik de beste muis?

Door de nieuwe technologieën die de laatste 10 jaar op de markt zijn gekomen, zoals de smartphone en tablets met touchscreen is het net alsof niemand meer een muis gebruikt. Toch is het zo dat iedereen de muis nog dagelijks aanraakt, bijvoorbeeld om de computer te bedienen. Wat je allemaal het beste kan doen bij het kopen van een nieuwe muis, ga ik je in dit artikel vertellen.

Met of zonder draad

Het eerste waar je naar moet kijken en wat zeer belangrijk is, is de keuze draad of draadloos. Een draad aan een muis kent vele pluspunten. Het is namelijk zo dat veel mensen een muis met een draad willen omdat deze beter lijkt te werken dan eentje zonder. Muizen met een draad werken vaak nauwkeuriger en ze werken ook vaker directer. Wat natuurlijk ook zo is, is dat je geen batterijen nodig hebt. Batterijen zijn tegenwoordig erg prijzig en je wilt hier natuurlijk niet teveel geld aan besteden. Omdat je muis geen batterijen of accu nodig heeft ben je ook nooit afhankelijk hiervan. Je kunt altijd goed doorwerken zonder hoeven te stoppen. Wel is het zo dat de draadloze muizen van tegenwoordig erg duurzaam zijn en je kunt er lang mee werken. Ook heb je bij het gebruik van een tablet niet echt een keuze. Je moet eigenlijk wel een draadloze muis gebruiken om je tablet fatsoenlijk te gebruiken.

Muis en software

Als je hebt gekozen om een draadloze muis te gaan kopen, is het nog een kwestie van de technologie in de muis. Er zijn namelijk twee belangrijke soorten draadloze muizen. Bluetooth muizen werken vaak goed in combinatie met tablets en andere laptops. Dit komt doordat op deze apparaten de functie bluetooth zit. Daarnaast heb je ook radio gefrequenteerde muizen. Er wordt gezegd dat deze vaak sneller werken dan muizen met bluetooth. Maar wat dan wel weer handig is aan bluetooth muizen, is dat je geen usb nodig hebt en je kunt software zo installeren. Overigens kun je het beste software bestellen bij Softwarelicense4U. Wil je iets waar je veel kanten mee uit kan. Neem dan een bluetooth muis.

Muis bediening

Zoals je zelf misschien altijd wel ziet, is dat je de muis maar met drie knoppen bedient. Voor vele mensen is dit voldoende om hun taak te kunnen volbrengen, maar er zijn nog vele andere opties beschikbaar. Zo kun je er nog een paar extra dingen bij op zetten om bijvoorbeeld makkelijk naar andere pagina’s te gaan, of om andere redenen. Er is een grote mogelijkheid om nog meer knoppen op je muis te zetten, echter is dit niet aan te raden. Let bij het kopen van de muis ook op hoe die in de hand ligt. Wat een hele belangrijke factor is, is de grootte van je hand. Elke hand is anders en er zijn verschillende formaten muizen. Als je een nieuwe muis gaat kopen, voel dan gewoon even en heb het gevoel dat hij bij je past.

Besturingssysteem

Vaak is het zo dat je een nieuwe muis koopt omdat je ook een nieuwe computer hebt aangeschaft. Naast een muis heb je ook nog andere dingen nodig, zoals een toetsenbord en waarschijnlijk ook een besturingssysteem. De Windows 10 licentie kopen kun je nu het voordeligst doen bij softwarelicense4u.