Orakel trainingen
Image default
Computers / Software / Internet

Tips bij het kopen van een laptop

Iets wat je niet vaak doet, is het kopen van een laptop. Je kunt je daarom maar beter goed verdiepen in het kopen van de laptop die bij je past en welke andere producten daar allemaal nog weer bij komen. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van waar je hem voor gaat gebruiken. Wil je hem heel intensief gebruiken, dan is het goed om er een met een grote capaciteit te kopen. Het scheelt dat je dit artikel hebt gevonden, want na het lezen van dit artikel ben jij al een heel eind verder in je keuze van een nieuwe laptop.

Softwaresystemen

Al heel lang is het zo dat je een computer niet kunt besturen zonder besturingssysteem. Je hebt er simpelweg gewoon een nodig. Wel zijn er verschillende varianten in besturingssystemen. De meest bekende zijn afkomstig van Microsoft, Apple en google. Het is zo dat bijna elke maker wel laptops verkoopt met windows erop. Windows is het besturingssysteem dat hoort bij Microsoft. Naast Windows bestaat er ook nog OS X. Dit is het besturingssysteem dat hoort bij Apple. Dat zou dus beteken dat als je deze software in gebruik zou willen nemen, je ook een apparaat van Apple zou moeten aanschaffen. Dit kan bijvoorbeeld een Macbook zijn.

Besturingssystemen als windows 10 kun je het beste en het meest voordelig kopen bij Softwarelicense4u.

Schermgrootte

Naast een goed besturingssysteem is het ook belangrijk dat je laptop een mooie schermgrootte heeft. Heb jij niet de allerbeste ogen meer, dan is het niet zo handig om een laptop met een klein scherm te nemen. Natuurlijk is dit erg logisch en niet het enige waar je op moet letten. Er bestaan vele verschillende soorten schermen die er bijvoorbeeld voor zorgen dat het niet een spiegelend effect heeft. Of juist hele grote schermen om er makkelijk mee te kunnen werken.

Geheugen

Wat je ook niet moet vergeten is het geheugen waar mee wordt gewerkt. Iedere laptop heeft dit nodig om goed snel te kunnen werken. Ook zijn hier variaties op te verkrijgen. Bijvoorbeeld de hoeveelheid, zo heb je 4GB. Echter is dit wel wat aan de lage kant. Het is beter om een geheugen vanaf 8GB aan te schaffen. Tegenwoordig bestaat er ook software die je computer sneller laat werken en het werkgeheugen bevordert. Heb jij ook nog softwarelicenties nodig? Bestel deze dan bij https://softwarelicense4u.com/.

Accu

Een laptop doet het niet zonder een accu. Als een accu kapot gaat, moet je deze vervangen. Maar dit kan nog wel aardig prijzig zijn. Dus let bij het kopen van de laptop ook op de accuspecificaties. Ook hoelang de accu te gebruiken is belangrijk bij het gebruik van de laptop. Als je bijvoorbeeld lang zonder stopcontact zit, zal die wel echt aan moeten blijven staan. Denk eraan dat je hem overal mee naar toe kunt nemen maar dan wel opgeladen moet zijn. Want in bijvoorbeeld een trein zit vaak geen stopcontact waar je hem kunt opladen. Zit je in veel omgevingen waar stopcontacten aanwezig zijn? Dan heb je niet perse de allerbeste accu nodig. Je kunt hem namelijk dan makkelijk opladen.