Orakel trainingen
Image default
Computers / Software / Internet

Het regelen van je eigen virtual private server

Veel mensen hebben tegenwoordig een computer of laptop met een ingebouwd geheugen en capaciteit. Dit is aan de ene kant erg fijn omdat je niet verschillende schijven hoeft te slepen. Het nadeel hiervan is alleen dat je wel aanhankelijk bent van het geheugen dat in je laptop of computer zit, en het kan dan zo zijn dat dit geheugen vol zit en dat je niet veel meer met je computer of laptop kunt doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende opties die je kunt doen om toch je laptop goed te kunnen gebruiken ondanks dat je te weinig geheugen of capaciteit hebt. 

Een dienst aflsuiten bij een hostingbedrijf

Er zijn tegenwoordig ook verschillende hostingsbedrijven waarbij je een dienst af kunt sluiten om toch meer geheugen tot je beschikking te hebben op je computer of laptop. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je een hostingbedrijf hebt gevonden waarmee jij een klik hebt en het gevoel hebt dat zij jou echt kunnen helpen met de dingen waarmee jij en je laptop moeite hebben. Zorg er dan dus voor dat je een geschikt hostingbedrijf gevonden hebt die je helpt met het regelen van een server. Een van de dingen die je namelijk kunt doen is het huren van een server met een bepaald geheugen. De meest voorkomende servers die hiervoor gebruikt worden is een virtual private server

Hoeveel geheugen en capaciteit heb je nodig? 

Op veel sites van hostingsbedrijven heb je tegenwoordig een simulator waarin je kunt berekenen en bekijken hoeveel geheugen en capaciteit je nodig hebt op je virtual private server om je computer of laptop weer goed te kunnen laten lopen. Hierdoor kun je weer de dingen doen met je laptop of computer waarvoor ze bedoeld waren. Als je er aan het einde van maand erachter komt dat het toch niet genoeg is, of dat je juist teveel hebt, moet je dit op tijd aangeven bij het hostingsbedrijf.