Orakel trainingen
Image default
Computers / Software / Internet

Neeeee! Het beeldscherm van mijn iMac is kapot. Wat nu?

Wie heeft geïnvesteerd in een mooie iMac, zit niet te wachten op een barst in het scherm. Het werkt namelijk niet lekker en doet afbreuk aan het mooie design van je desktop Mac. We snappen dat je lichtelijk in paniek raakt, dat is helemaal niet nodig. Een echte Apple specialist kan jouw iMac scherm namelijk waarschijnlijk wel vervangen. Eerst is het zaak een aantal dingen even te controleren.

Reparatie door een vakman

Apples iMac is een zeer platte alles-in-een computer voor op het bureau. De processor, de grafische kaart en alle andere onderdelen zitten verstopt achter het beeldscherm. Hierdoor is er geen losse computerkast en heb je enkel een beeldscherm op je bureau staan. Bij de aanschaf van een iMac kun je kiezen voor een 21,5-inch of 27 inch scherm. Het scherm wordt beschermd door een glasplaat en is geplaatst in een elegante aluminium behuizing die aan de randen slechts 5 mm. dik is.

Het grote voordeel van een iMac is, in tegenstelling tot een MacBook, dat hij meestal op een vaste plek op een bureau staat en niet zoals een MacBook overal mee naartoe genomen wordt. Breuken in het scherm van een iMac zijn dan ook minder vaak aan de orde. Helaas kan het toch gebeuren dat door jou toedoen of door het toedoen van iemand anders het scherm breekt. Vaak betreft het dan de glasplaat, die het daadwerkelijke beeldscherm afdekt. Of dit bij jou ook het geval is, kun je controleren door de iMac aan te zetten. Werkt hij nog naar behoren en zie je geen vervormingen of rare kleurencombinaties? Dan heb je geluk. Als het inderdaad enkel de glasplaat betreft, is een reparatie mogelijk. Ga hiervoor wel op zoek naar een erkende dealer. Zij hebben de juiste gereedschappen in huis om de 21,5 of 27-inch glasplaat van je iMac te verwijderen zonder het apparaat te beschadigen. Vervolgens kan er snel weer een nieuwe glasplaat geplaatst worden en kun jij weer aan de slag met je fraaie iMac.

Niet alleen de glasplaat

Wanneer je een iMac met een gebarsten scherm aanzet en hij kuren vertoont, kun je hem het beste meteen afsluiten. Dit is om verdere schade te voorkomen. Ga vervolgens met je iMac naar een Mac expert om de oorzaak van jouw Mac problemen te achterhalen. De oorzaak van je gebarsten scherm heeft hoogstwaarschijnlijk al extra schade aan je iMac aangericht. Het is nu aan een specialist om te beoordelen wat er aan de hand is en wat de mogelijkheden zijn voor een reparatie.