Orakel trainingen
Image default
Computers / Software / Internet

3 belangrijke tips van Opslagman voor het maximaliseren van uw opslagunit

De populariteit van opslagruimtes van Opslagman stijgen gigantisch, net als minimalistische ontwerp stijlen en economisch kleine leefruimtes, zoals kleine huizen en ‘tiny houses’. Hun opslagunits zijn ideaal voor het opslaan van spullen tijdens een verhuizing, het verkrijgen van extra ruimte in uw huis, of het wegwerken van grote, volumineuze voorwerpen.

Tenzij u een of meerdere grote eenheden wilt huren, is het belangrijk om te weten hoe u uw opslagruimte het beste kunt inruimen zodat u het meeste nut haalt uit uw ruimte.

Tip 1 van de Opslagman: gebruik dezelfde dozen

Om uw opslagruimte bij Opslagman maximaal te benutten is het handig om voor het bergen van uw spullen niet verschillende (kartonnen) dozen of plastic bakken te gebruiken. Net al het merendeel van de mensen die een ruimte bij de Opslagman huurt, heeft u uw (overtollige) kleine spullen vast verpakt in verschillende maten dozen. Groot en klein, hoog en laag, breed en smal. Het opstapelen van deze dozen is niet zo makkelijk als het wellicht lijkt. Als het gaat om ruimtebesparing door zelfopslag, is dit de grootste fout die u kunt maken. Investeren in plastic bakken of kartonnen dozen die allemaal dezelfde vorm en grootte hebben is een uitstekende manier om het meeste uit uw ruimte te halen.

Tip 2 van de Opslagman: labelen

Technisch gezien bespaart u geen ruimte met het etiketteren van alle dozen of plastic bakken, maar het zal veel gemak geven wanneer u iets uit de opslagruimte moet halen. Door elke doos of plastic bak in uw opslagruimte van een etiket te voorzien, kunt u snel en eenvoudig vinden wat u zoekt. Als u voor een verhuizing staat en uw spullen (tijdelijk) in bewaring heeft gegeven bij de Opslagman, maakt dit het veel gemakkelijker om te vinden wat u nodig hebt totdat u uw nieuwe huis kunt gaan inrichten. Als u uw dozen niet van een label voorziet, is het een opties om de items die u nodig hebt niet in een doos te verpakken, maar juist in de ruimte neer te zetten. Dit zorgt natuurlijk voor veel verspilde ruimte. Een ander idee is om elke doos door te spitten om telkens weer te vinden wat u nodig hebt.

Tip 3 van de Opslagman: Demonteer Meubilair

Wellicht is deze tip misschien wel de meest tijdrovende, maar afhankelijk van het soort voorwerpen dat u in uw unit opbergt, kan het ook de belangrijkste zijn. Als u grote meubelstukken moet opslaan, zoals bureaus, bedden, tafels en nog veel meer, kunnen deze veel ruimte in beslag nemen en u met veel lastige lege ruimtes laten zitten die een uitdaging vormen om op te vullen. Dit betekent dat u waarschijnlijk veel ruimte verspilt. Het demonteren van uw meubels kan hierbij helpen. Als u in staat bent om zoveel mogelijk van de meubels uit elkaar te halen, kunt u ze plat bergen om die manier het meeste uit uw ruimte te halen.