Orakel trainingen
Image default
Sport

Steppen met je partner, een geweldig idee!

Sporten met je partner is uitermate goed voor de relatie, en het komt uiteraard ook de gezondheid ten goede. Je kunt elkaar goed motiveren, en wanneer je samen prestaties behaalt dan wordt het alleen maar mooier.
Welke step je ook zoekt, bij het veelzijdige aanbod van Stepsonline zit er voor ieder koppel wel wat tussen!

Waarom is steppen met je partner nog meer een goed idee?

 

  • De step lijkt niet heel erg voor de hand liggend als het gaat om sporten met je partner, velen denken eerder aan cardio of fitness. Maar steppen is zeker een heel goed middel om leuk te kunnen sporten met je partner.
  • Steppen is trendsettend en opkomend in populariteit, dingen als fitness, cardio training en fietsen worden door al zo vaak en zo veel gedaan dat het niet meer origineel is, en vaak ook minder leuk. Tevens worden de spieren langdurig belast tijdens deze sporten.
  • Steppen is een goede optie om te doen met de partner, steppen is niet al te moeilijk, en de spieren worden niet langdurig op de proef gesteld en het is goed geschikt om samen te doen. De beleving tijdens deze sport maakt dat er een wereld voor je opengaat wanneer je dit combineert met een juiste omgeving, en om dat samen met je partner mee te maken maakt de ervaring alleen maar bijzonderder.
  • Je traint tevens de beenspieren en ook de conditie, terwijl de inspanning een stuk kleiner is dan met hardlopen. Hierdoor heb je meer tijd om te genieten van de beleving met je partner.
  • Je kunt steppen wel combineren met hardlopen als je het gewent bent om intensiever te trainen, de een gaat een stuk hardlopen, de ander kan even bijkomen door minder intensief aan de slag te gaan op de step. Op deze manier kun je elkaar ontzettend goed afwisselen, en je kunt elkaar verder ‘’pushen’’ tot betere resultaten. Wanneer je de step bij moet houden loop vaak harder en meer gedreven dan normaal, zo kun je er echt teamwork van maken!
  • Of je nu al op leeftijd bent, of je bent nog hartstikke jong, het maakt niet uit! Steppen is een geschikt activiteit voor zo goed als alle leeftijd vanwege de vele mogelijkheden en opties, en de dus grote veelzijdigheid van de activiteit!

Andere tips die van pas komen!

  • Wees niet enkel gericht op je eigen prestaties, houd rekening met elkaar en met eventueel verschil in uithoudingsvermogen, kracht en ervaring. Wanneer je te veel met je zelf bezig bent, dan kun je je aan elkaar gaan irriteren en dat is natuurlijk niet wenselijk, houd het echt bij teamwork!
  • Loop niet te hard van stapel, natuurlijk is er met je partner net even iets meer competitie en dit is ook gezond en vaak ook leuk. Maar wanneer je dingen gaat doen waar je niet getraind genoeg voor bent, dan kan dit uitlopen tot irritatie en blessures.
  • Gebruik je partner ook ter motivatie en motiveer hem/haar ook! Je kunt elkaar goed motiveren om tot betere resultaten te komen.

 

 

https://stepsonline.nl/