Orakel trainingen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Ongelukken met overstekend wild voorkomen door een slim systeem

Het aantal ongelukken dat jaarlijks voorkomt met overstekend wild is enorm hoog. Dit levert gevaar op voor het verkeer, zorgt voor materiële schade, dierlijk leed en soms ook persoonlijk leed. Om dit zo goed mogelijk te voorkomen heeft Prowild een slim systeem ontwikkeld waarbij het leed van mens en dier afneemt. Met het wildwaarschuwingssysteem van deze organisatie worden de wegbeheerders namelijk ingelicht als er overstekend wild is gedetecteerd. Dit wordt gedaan door waarschuwingsborden en een aangegeven verminder snelheid. Hiernaast wordt het overstekend wild door middel van hekken zo goed mogelijk naar een oversteekplaats geleid.

Goedkoop en effectief alternatief

Op provinciale en gemeentelijke wegen is een duur ecoduct niet kosteneffectief, waardoor dit niet haalbaar is. Hierdoor is een wilddetectiesysteem de ideale oplossing. Hierbij wordt er goed gekeken naar de specifieke situatie. Zo worden er op 100km/h wegen voorwaarschuwingsborden geplaatst, om te zorgen voor een geleidelijke afneming van snelheid. Op langere wegtrajecten worden extra sensoren geplaatst om overstekend wild te detecteren. De signalering wordt alleen ingezet wanneer er daadwerkelijk wild wordt gedetecteerd, waardoor er geen onnodige vertragingen ontstaan. Door een wilddetectiesysteem kunnen dieren blijven migreren, zonder dat er veel schade van aanrijdingen ontstaat.

Laat een systeem aanleggen

Voor het aanleggen van een wilddetectiesysteem, geeft Prowild de mogelijkheid om een locatie te bezoeken waar al een systeem is aangelegd. Hier kunt u het systeem bekijken en vragen stellen. De volledige organisatie van de voorbereiding, realisatie en projectleiding nemen ze uit handen. Ze hebben vele ervaren samenwerkingspartners waardoor u er verder niet naar om hoeft te kijken. Als het systeem is aangelegd, kunt u makkelijk waar en wanneer u wilt de geregistreerde gegevens inzien. Zo heeft u makkelijke online inzicht in alle gegevens. Het is ook mogelijk om een camera bij het systeem te plaatsen, om nog betere informatie over de passages te krijgen, waarop u toekomstige ontwikkelingen kunt baseren.

https://www.prowild.net/