Orakel trainingen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Meer services bieden met een API platform

Voor uw bedrijf is het onmisbaar om de inkomsten omhoog te brengen. U heeft hier veel verschillende mogelijkheden voor. Een van de mogelijkheden is door middel van een API platform. Hiermee creëert u nieuwe verdienmodellen door de data beschikbaar te stellen. Het wordt ook wel API monetizing genoemd en kan in verscheidene varianten komen. Door hier ook een integratieplatform aan toe te voegen, kunt u uw bedrijf naar grotere hoogte brengen en zult u merken dat het binnen uw bedrijf ook steeds soepeler gaat verlopen. De integratie zorgt er namelijk ook voor dat applicaties samen gaan werken.

Een API platform voor een goed integratieplatform

Een API platform kan komen door gebruik te maken van service levels. Een gebruiker kan een agreement aanmaken, waarmee u kunt configureren wat de kosten zijn die voldaan moeten worden voor het gebruik. Hiermee zijn veel verschillende prijsmodellen te configureren. Daarnaast kunt u gebruikmaken van distributiekanalen. Deze kunnen worden ontsloten. Het gehele proces kan via bestaande applicaties worden afgehandeld. Zo heeft u bijvoorbeeld te maken met webshops van derden, internationale distributeurs en outlets. Door een integratieplatform toe te voegen, kunt u de flexibiliteit hiermee vergroten. Hiermee richt u de werkzame applicaties namelijk efficiënt in.

De combinatie met een integratieplatform benutten

Een integratieplatform wordt ook wel een integration platform as a service (iPaaS) genoemd. Hiermee kunt u de applicaties binnen het API platform werkende krijgen en data ontsluiten. U creëert hier weer een grote meerwaarde mee. De productiviteit gaat omhoog en er kan een kostenbesparing worden opgeleverd. De verbetering van de interne processen zorgen ervoor dat uw verdienmodel aanzienlijk wordt verbeterd. Datacon kan helpen bij het integreren van het platform, zodat u de verbinding met uw klanten kunt bewerkstelligen en een betere klantervaring kunt bieden. Door hier zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan, profiteert u van de voordelen.