Orakel trainingen
Image default
Mode en Kleding

Is er een onderhoudsadvies voor de laptoptas?

Is er een onderhoudsadvies voor de laptoptas?

 

Een laptoptas is vaak een tas die van leer gemaakt is. Een leren tas is niet vanzelfsprekend. En om een leren tas mooi te houden moet je daar wel iets voor doen. Het leer waar de tas van gemaakt is, moet goed onderhouden worden. Nu vraag je je misschien af hoe je je leren laptoptas dan het best kan onderhouden? In deze blog wordt alles uitgelegd over het onderhouden van een leren laptoptas. 

Hoe onderhoud je je laptoptas? 

Welke laptoptas je ook hebt, je zal hem altijd moeten onderhouden. Alleen heeft een rugzak met laptopvak wel een andere manier van onderhoud nodig als een leren laptoptas. Dit heeft alles te maken met de stof waar de laptoptas van gemaakt is.

 

Hoe gaat het onderhouden van je leren laptoptas dan precies in zijn werk? Leer moet je goed onderhouden. Als je het goed onderhoudt, dan hou je het leer mooi glanzend en gezond. Wanneer je leer niet goed onderhoudt wordt het stug en droogt het uit. Als dit gebeurt kan je niet lang meer van je leren tas genieten. 

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Of je nu een rugzak zebra of een zwarte crossbody tas hebt, als ze van leer gemaakt zijn moet je deze op dezelfde manier onderhouden. Een aantal tips om je te helpen bij het onderhouden van je leren tas zijn:

 

  • Doordat leer een natuurproduct is heeft het een hele aparte manier van onderhoud nodig

  • Je moet je leren tas twee keer per jaar behandelen

  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen voor het behandelen van je leren tas, dit kan alleen maar een averechtse werking hebben

  • Als je je leren tas mooi wil houden moet je ervoor zorgen dat je deze niet in de zon of bij een verwarming neer zal zetten. Hierdoor droogt het leer uit en dit geeft verkleuring aan het leer

  • Probeer de leren tas niet in de regen te gebruiken

 

Hoe maak je je leren tas schoon? 

Voor het schoonmaken van je leren tas heb je twee doeken nodig en een schoonmaakmiddel dat speciaal voor leer is. Doe wat mouse op een van de droge doeken en wrijf het gelijkmatig uit over de vlekken die in de tas zitten.

Pak daarna de tweede droge doek. Deze kan je vochtig maken en daarna rondom de vlek op de tas wrijven, maar gebruik niet al te veel water hierbij. Laat de tas drogen en spuit de tas daarna weer in met een spray die de tas waterproof maakt.