Orakel trainingen
Image default
Mode en Kleding

Wat is een crossbody tas?

Ben je al een tijdje op zoek naar een droomtas die zowel voor dagelijkse behoeften als voor avondevenementen gebruikt kan worden? Wat de gelegenheid ook mag zijn, crossbody tassen zijn de beste stijltas om alles wat je nodig hebt direct bij je te houden! Hieronder bespreken we waar de trend van het dragen van crossbody tassen begon, hoe ze aan populariteit wonnen, hoe crossbody tassen de meest bruikbare en duurzame tas zijn geworden, verschillende stijlen crossbody tassen, en vooral, waar je de beste crossbody tassen kunt vinden!

Waar begon de trend?

In het vroegmoderne Europa was het voornaamste doel van het dragen van een crossbody tas het dragen van munten. De crossbody tassen werden zowel door mannen als vrouwen gedragen en waren gemaakt van zachte stof of leer. In de 17de eeuw werd jonge meisjes geleerd hoe ze moesten borduren. Deze nieuwe vaardigheid hielp jonge meisjes mooie ontwerpen op hun crossbody tassen te maken.

Tegen het eind van de 18de eeuw verplaatste de Europese mode het ontwerp van crossbody tassen naar een slanke vorm. Met inspiratie uit het oude Griekenland en Rome wilden vrouwen crossbody tasjes die er niet volumineus of rommelig uitzagen. De oplossing voor dit probleem was het ontstaan van “reticules”. Ze werden eerst populair in Frankrijk, staken over naar Engeland en werden bekend als “indispensables”. Deze tassen waren gemaakt van fijne stoffen, zoals zijde en fluweel, die met polsbandjes gedragen konden worden. Mannen gingen niet verder met dit modestatement.