Orakel trainingen
Image default
Aanbiedingen

Is een kunstrieten dak veiliger dan natuurriet?

Is een kunstrieten dak veiliger dan natuurriet? 

Het gebruiken van rieten daken doen we al decennia lang. Het was vroeger dan ook een van de goedkopere opties om je huis te voorzien van een dak. Tegenwoordig is dat een ander verhaal en zien we rieten daken vooral terug komen bij huizen in het hoge marktsegment. Riet is een erg geliefde dakbedekking en heeft een mooie karakteristieke uitstraling. Op dit moment kunt u ook kiezen voor een kunstrieten dak, dit is een nieuwe soort genaamd Candur. Maar waarom zou u kiezen voor een kunstriet? In deze blog leggen wij dit aan u uit!

 

Natuurriet vs. kunstriet

Omdat riet van oorsprong een natuurlijk product is, is het ook een stukje kwetsbaarder. Wanneer u dit als dakbedekking gebruikt, heeft het ook een grotere kans om schade op te lopen. Met schade doelen we op rottende plekken, kwaliteitsafname en een groter brandgevaar. Het hebben van een rieten dak op uw huis is enorm onderhoudsintensief en daardoor ook prijziger. Dit is ook een van de redenen waarom we rieten daken op dit moment vooral zien bij de wat duurdere huizen. Voor al deze aandachtspunten van natuurriet is een oplossing bedacht, namelijk een kunstrieten variant. Deze variant wordt ook wel Candur genoemd. Candur is een kunst riet dat gemaakt is van een pvc-kunststof in combinatie met cellulose. Daken van kunstriet zijn onderhoudsvriendelijk, vlamdovend en rotvrij. Wel is een kunstrieten dak iets duurder tijdens het aanschaffen, maar doordat deze onderhoudsvrij is en er geen onderhoudskosten bij komen. Dit zal zich op lange termijn terug betalen, want een rieten dak van Candur kan tot wel 60 jaar mee! Daarnaast is de verzekering ook minder duur bij een dak van Candur, dan bij een natuur rieten dak. Dit heeft te maken met het verschil in brandgevaar.

 

Zelf samenstellen

Daken van natuurriet worden gemaakt van riet dat een jaar oud is. Doordat het een natuurproduct is, kunt u deze niet aanpassen naar uw persoonlijke wensen. Bij een kunstrieten dak is dit wel mogelijk. Hier kunt u kiezen uit twee verschillende kleuren; een lichte en een donkere variant. Maar u kunt ook de dikte van het dak aanpassen. Deze dikte kan variëren tussen de 15 en de 20 centimeter. Voor welke uitvoering u gaat, is volledig aan u!https://www.candur.nl/