Orakel trainingen
Image default
Computers / Software / Internet

Heb jij eigenlijk alle juiste licenties?

Wanneer je een nieuwe computer aanschaft dan wil je natuurlijk dat alles meteen geregeld is. Als je de verpakking thuis openend dan wil je er ook meteen gebruik van maken. Bij sommige computer en laptops is dit mogelijk terwijl bij andere modellen er nog het een en ander moet gebeuren.

Beschikt jouw computer over de juiste licenties?

Allereerst is het belangrijk dat jouw computer beschikt over de juist licenties, anders is de kans groot dat deze er al op zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Windows 10 licentie. Als je een computer of laptop start klaar koopt is de kans groot dat deze licentie hier al op zit. Is het een ouder model of een model waar een ander variant op zit en je wilt dit omzetten dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Zo is het mogelijk om dit om te zetten naar een variant die jij prettig vindt werken. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur voor een besturingssysteem. Dit is echt persoonsgebonden. De een is dolgelukkig met Windows 10 terwijl de ander hier juist helemaal niet mee overweg kan. In de winkel of webshop waar jij van plan bent de computer of laptop aan te schaffen is het vaak mogelijk advies te krijgen over welk model het beste bij jou past.

Vergelijk alle modellen goed

Het is geen product wat je dagelijks aanschaft. Het is dan ook verstandig om alle modellen goed te vergelijken. Wanneer je dit niet doet is de kans groot dat je na de aankoop spijt krijgt. Er zijn een tal aan vergelijkingen websites waar je alle modellen kunt vergelijken. Wanneer je geen verstand hebt van computer en laptops is het vaak lastig. Je weet namelijk niet op welke specificaties je moet letten en wat geschikt is voor jouw doeleinden. Het is dan vaak ook mogelijk om producten te filteren. Ga jij de laptop bijvoorbeeld gebruiken voor werk, school of juist om op te gamen? Door deze filters te gebruiken krijg je vaak een indicatie in welke prijsklasse de laptop of computer die bij jou past zich bevindt. Vergelijk dus goed en houdt rekening met de toekomst, dit bespaart je vaak een hoop geld.

https://softwarelicense4u.com/