Orakel trainingen
Image default
Computers / Software / Internet

Geautomatiseerde prijzen Amazon

Dynamische prijzen op Amazon.com

Repricer software is software speciaal bedoeld voor het geautomatiseerd aanpassen van prijzen op websites en verkoopplatforms, zoals bijvoorbeeld Amazon.com. Deze vorm van software is vrij recent ontstaan als een reactie op de prijzenoorlogen die op deze verkoop platforms tussen aanbieders worden uitgevochten. Het vermogen om veelvuldig de productprijzen op een website aan te kunnen passen, bleek een strategisch concurrentievoordeel op te leveren. Doordat concurrenten dynamische prijzen op Amazon.com toepasten ontstond de behoefte aan software om op geautomatiseerde manier prijzen op Amazon.com te bepalen als reactie op prijsmutaties. Uit deze behoefte is repricer software ontstaan.

Geautomatiseerde prijzen op Amazon.com met repricer software

Repricer software bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst worden de prijzen van concurrenten van een bepaald product verzameld. Daarnaast wordt bedrijfseigen informatie vastgelegd, zoals de kostprijs van het product, de gewenste marge, de minimale en maximale verkoopprijs, enzovoort. Tenslotte wordt op basis van verzamelde prijzen en de bedrijfseigen informatie een algoritme toegepast dat de optimale productprijs berekent. Deze prijsberekening wordt veel sneller uitgevoerd dan een mens ooit zou kunnen. Bovendien wordt bij het berekenen van de productprijs rekening gehouden met veel meer data dan een mens zou kunnen behappen. Geautomatiseerde prijzen voor Amazon en andere websites zijn inmiddels een geaccepteerd fenomeen. Repricer software wordt in de praktijk vaak gecombineerd met software om de automatisch de berekende prijzen ook direct te laden op een website of verkoopplatform, zodat zonder menselijk ingrijpen periodiek, soms wel meer keer per dag, prijzen worden aangepast.

Hogere winstmarge op Amazon.com dankzij repricer software

Door op Amazon.com repricer software te gebruiken kunnen aanbieders de dynamische prijzen op Amazon.com het hoofd bieden. Sterker nog, door op Amazon.com repricer software te gebruiken kunnen aanbieders met hun geautomatiseerde prijzen op Amazon.com verloren marktaandeel goed maken. Want met de repricer software van Vleks worden op geautomatiseerde wijze prijzen op Amazon berekend die hoger zijn, dus een hogere winstmarge bevatten, dan prijzen die door mensen worden bepaald. Het op geautomatiseerde wijze prijzen op Amazon.com muteren is dan ook niet alleen uitermate snel, flexibel en betrouwbaar, het is ook uitermate winstgevend.

https://www.vleks.com/amazon-repricer/