Orakel trainingen
Image default
Computers / Software / Internet

Cosmetische ingrepen komen steeds vaker voor.

Cosmetische ingrepen zijn vandaag de dag steeds normaler geworden en steeds meer mensen besluiten zo’n ingreep/ behandeling te ondergaan. Het is dus niet meer alleen iets voor de beroemdheden, maar ook iets voor de gewone burger. Maar wat gebeurt er eigenlijk allemaal precies tijdens zo’n ingreep/ behandeling en wat wordt eraan materiaal gebruikt?

Aangezien er talloze cosmetische ingrepen/ behandelingen zijn, ligt de focus in dit artikel met name op de ingrepen/ behandelingen die gebruik maken van Fillers of botox. Allereerst is het belangrijk om te weten wat deze zogenaamde fillers en Botox zijn. Fillers zijn stoffen (die over het algemeen ook in het menselijk lichaam voorkomen) die rimpels opvullen en de huid haar jeugdige elasticiteit weer (deels) teruggeven. Fillers bestaan uit suikermoleculen of uit hyaluronzuur en biosynthetische polymeren, zoals calciumhydroxylapatiet en polycaprolacton. Sommige van de bestandsdelen zijn dus natuurlijke (en in sommige gevallen lichaamseigen) stoffen en de andere zijn synthetische stoffen, maar uiteindelijk hebben zij dezelfde werking en hetzelfde resultaat. Botox is een spierontspanner die, net als fillers, direct in de te behandelen plaatsen van het lichaam/ gezicht, wordt ingespoten om zodoende rimpels (zichtbaar) te verminderen en een frissere en jeugdigere uitstraling te creëren. Botox staat over het algemeen, althans in de medische wereld, beter bekend als Botulinum toxine of als Botuline toxine.

De overeenkomsten van beide stoffen zijn dus dat zij beide rimpels verminderen, zorgen voor een gladder uiterlijk en een frissere/ jeugdigere uitstraling. Zowel fillers en Botox bestaan beide (deels) uit lichaamseigen stoffen. Een veel voorkomende behandeling, die gebruik maakt van fillers, zijn het opvullen van lippen (voor het verkrijgen van vollere lippen) en fillers wangen(bij deze behandeling worden de rimpels in de wangen opgevuld om een frissere en jeugdigere uitsraling te verkrijgen). Een veel voorkomende behandeling die gebruik maakt van Botox is een liquid facelift.

Mocht u meer willen weten over fillers en/ of botox of mocht u meer willen weten over de cosmetische ingrepen/ behandelingen die vandaag de dag allemaal mogelijk zijn, bezoek dan de website van Faceland.

http://faceland.nl