Orakel trainingen
Image default
Dienstverlening

Wat moet er gedaan worden bij een stroomstoring?

Er zijn een paar verschillende soorten stroomstoringen zoals: intern en externe stroomstoringen. Interne stroomstoringen heeft te maken met de groepenkast zelf dus dat bijvoorbeeld: er teveel stroom op de groepenkast zat, de kabels zijn versleten door ouderdom of door teveel gebruik, water is in het apparaat gekomen of door ouderdom van het apparaat in het algemeen. Externe stroomstoringen zijn door zaken gebeurd waar jij bijvoorbeeld niks aan kan doen zoals; kapotte hoogspannings geleide of een storing in het gebied waar het is. Je kan niks toen tegen externe stroomstoringen omdat het probleem meestal ergens anders is gebeurd en niet in het gebouw/pand zelf. De externe stroomstoringen kan ook gebeuren door dat er misschien wel graafwerkzaamheden zijn aan het gebeuren zijn in de buurt .

Wat moet je allemaal controleren? 

Je kan veel verschillende dingen controleren om te kijken of het een interne of een externe stroomstoring is. Eerst moet je kijken of er schade is aan het apparaat zelf zoals dus of er water op is gekomen of dus de bedrading beschadigd is geraakt door iets. Controleer of de aardlekschakelaar uit of aan is. Kijk of het apparaat nog aan is en anders doe het uit en je kunt naar je buren gaan om te kijken of zij ook geen stroom hebben als de buren het wel hebben dan is de kans heel groot dat het een interne stroomstoring is. 

Wat moet je doen bij een interne of externe stroomstoring

Je kan als je hele wijk zonder stroom zit kan je het beste de netbeheerder van je wijk bellen zodat een werknemer het probleem kan oplossen door om een beschadigde kabel te vervangen. Bij een interne stroomstoring kan je zelf kijken wat beschadigd is geraakt en als je zelf weet hoe je het moet vervangen dan kan je het beste zelf vervangen en anders bel je een elektricien.