Orakel trainingen
Image default
Dienstverlening

Waar is een perilex aansluiting voor?

Een perilex stekker is geen normale stekker. Een perilex stekker moet een speciale aansluiting hebben, omdat je een perilex stekker niet in een normale stopcontact kan zetten. Perilex stekkers kunnen veel meer stroom leveren dan normale stekkers. Een perilex stekker wordt daarom gebruikt voor apparaat die veel meer stroom nodig hebben dan normale apparaten. Een perilex stekker levert dubbel zo veel stroom als een normale stekker. Een perilex stekker wordt daarom gebruikt voor bijvoorbeeld inductiekookplaten. Een inductiekookplaat heeft heel veel stroom nodig en dat ga je niet krijgen van een normale stopcontact. Daarom worden er perilex stekkers gebruikt. Perilex stekkers kunnen inductiekookplaten wel aan. 

Voor welke apparaten heb je perilex nodig

voor de meeste apparaten in je woning heb je een normaal stopcontact nodig van 230 volt. maar is sommige gevallen heb je een stopcont nodig die een groter vermogen heeft. Dit is bijvoorbeeld het geval als je op inductie gaat koken. Bij een inductiekookplaat wordt een magnetisch veld gevormd, en daar heb je veel meer energie voor nodig dan een normaal stopcontact. In perilex aansluiting is in dit geval ideaal. Een perilex aansluiting levert namelijk dubbel vermogen. Door het dubbel vermogen kunnen er geen problemen ontstaan. 

Aansluiten van perilex

Tegenwoordig worden nieuwbouwhuizen standaard voorzien van perilex. Als jij nog in een oud huis woont dan moet je er zelf voor zorgen dat er perilex in je huis komt. Wanneer je overstapt van gas naar inductie dan is het noodzakelijk om perilex in je huis te laten installeren. Zonder een perilex kun je de kookplaat niet gebruiken. Als je een perilex aansluiting wilt schakel dan een elektricien in. Zelf perilex aansluiten is heel erg lastig, maar voor een elektricien is dit minder moeilijk. Perilex aansluiten is een lastig proces met veel stappen. Het is belangrijk dat alles goed verloopt. Schakel daarom een elektricien in.