Orakel trainingen
Image default
Computers / Software / Internet

Vakantietijd? Zorg dat uw huis veilig is!

 

De vakantietijd is een leuke tijd, ook voor de inbrekers. Zij weten dat veel mensen op vakantie zijn. Zorg daarom dat als u weggaat uw huis veilig is. U staat er misschien niet bij stil, maar elke dag vinden er meer dan honderd inbraken plaats. In de meeste gevallen had dit voorkomen kunnen worden omdat criminelen vaak op basis van gemak handelen.

Wanneer uw woning ‘te moeilijk’ om binnen te dringen is, zoeken ze hun heil ergens anders. Niets is minder waar in de vakantieperiode. Het belangrijkste is om niet te laten zien dat u weg bent.

Statistieken over inbraak

Volgens inshared.nl zijn er op Eerste Kerstdag gemiddeld zo’n 262 inbraken. Dat komt omdat het dan donker is én mensen zijn niet thuis. De zomervakantie is de periode waarin gemiddeld de meeste inbraken worden gedaan. Noord-Brabant is hierin het grootste slachtoffer.

Veel mensen treffen onvoldoende maatregelen voordat ze vertrekken en zijn laks in de voorbereiding. Zo zetten mensen bijvoorbeeld de kliko bak niet vast aan de grond waardoor deze makkelijk als opstapje gebruikt wordt. Het is verstandig om de buren in te lichten voordat u weggaat.

In de afgelopen drie maanden (januari, februari, maart 2018) zijn er al 44 inbraken geweest in Voorburg. Met een goede voorbereiding van uw beveiliging zorgt u dat u geen slachtoffer wordt.

Maak gebruik van de ervaring van een slotenmaker

Het gebruikmaken van de ervaring van een slotenmaker is een waardevolle stap in het verbeteren van de beveiliging van uw woning. De slotenmaker weet waar criminelen op letten. Zo maakt u samen met de expert uw huis inbraakwerend.

Vooral het wisselen van de sloten heeft een aanzienlijk effect. Moderne sloten die bedoeld zijn om inbrekers te weren houden het lang uit. Dit draagt ook bij aan de preventie werking. Een inbraak vindt vaak plaats op basis van gelegenheid. Wanneer uw woning niet aantrekkelijk is om binnen te dringen, blazen kwaadwillenden de aftocht.