Orakel trainingen
Image default
Computers / Software / Internet

Uw laptop verschonen

Veel mensen letten niet goed op wat ze allemaal op hun computer zetten, of beter gezegd, wat ze op hun computer laten staan. Men heeft een keer een programma nodig, zet het op de computer en gebruikt het een maand waarna het niet meer nodig is, maar veel mensen vergeten dan het programma weer van hun computer te halen. Dit zorgt voor een ophoping van nutteloze programma’s die allemaal waardevolle ruimte in beslag nemen op de harde schijf. Omdat zo veel ruimte wordt verbruikt wordt de computer traag. Daarom hier onder wat tips om uw laptop op te schonen.

 

Ongebruikte programma’s er af gooien

De eerste mogelijkheid voor het opschonen van uw laptop is om af te gaan welke programma’s u wel en niet gebruikt. Programma’s die u niet gebruikt, zeker degenen die veel ruimte opnemen, kunt u dan direct verwijderen. Dit scheelt waardevolle bytes en kan uw computer meer ruimte geven om snel te draaien.

 

Antivirus beveiliging

Een tweede mogelijkheid om uw laptop op te schonen is het installeren van een virusscanner en een antivirus. Let op, hoewel deze vaak in hetzelfde pakket komen zijn het echt verschillende programma’s met verschillende doelen. Een virusscanner detecteert virussen die reeds op uw computer staan en een deel van uw snelheid weghalen. Een antivirus programma zorgt er voor dat deze virussen in eerste instantie niet op uw computer komen. Belangrijk is om beiden te hebben, alleen zo weet u zeker dat uw computer vrij is van virussen.

 

Besturingsprogramma opnieuw installeren

Een derde mogelijkheid tot het opschonen van uw computer is het opnieuw installeren van het besturingsprogramma. Daarvoor moet u de harde schijf formatteren, of alles er af gooien zodat alle data weer beschikbaar is. Dan installeert u een schone versie van het besturingsprogramma waarna alle troep er af is gegooid.

 

Door het volgen van deze drie tips kunt u zorgen dat uw computer een stuk sneller loopt. Mocht u niet tevreden zijn met de resultaten dan is het tijd om te kijken naar upgrades of reparatie van uw computer. Computerreparatie laat u natuurlijk doen bij een ervaren bedrijf.