Orakel trainingen
Image default
Computers / Software / Internet

Mijn printer werkt niet naar behoren. Wat kan ik daaraan doen?

Even een printje maken. We doen het misschien niet meer zo vaak als eerst, maar als je het wil is het wel fijn dat het goed gaat. Mocht de printer niet naar behoren werken, doorloop dan onderstaande stappen.

  • Controleer de verbinding tussen de computer en de printer

Controleer of de printer is aangesloten op het stopcontact en of hij aanstaat. Is dit het geval, check dan ook de verbinding tussen de computer of laptop en de printer. Zijn de snoeren aan beide kanten goed verbonden? Probeer eventueel een andere gelijkwaardige kabel.

Kijk vervolgens of je vanaf de pc of laptop de printer “ziet”. Ga hiervoor naar ‘Start’, kies ‘Instellingen’ en selecteer ‘Apparaten’. Klik op ‘Printers en scanners’ en controleer of de door jouw gebruikte printer in de lijst voorkomt. Is dit het geval, dan kunnen we verder zoeken.

Staat de printer er niet tussen, dan kun je een printer toevoegen door de optie ‘Printers en scanners toevoegen’ te selecteren. Wellicht wordt de printer nog gevonden. Zo niet, dan is er nog de optie ‘De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst’. Kies in het nieuw geopende paneel een van de opties en volg de wizard om de printer toe te voegen. Het opnieuw installeren van de printer met behulp van een bijgeleverd stuurprogramma is ook een mogelijkheid. Update eventueel voor de meest recente versie of kijk op de website van de fabrikant voor een nieuwe versie. Als het goed is komt de printer na een nieuwe installatie en een restart wel in de lijst voor.

  • Stel de printer correct in

Als de printer vanaf de pc of laptop “te zien is” (in de lijst voorkomt), is het noodzaak dat de printer correct is ingesteld. De mogelijkheid van ‘Offline printen’ moet zijn ingeschakeld. Om dit te controleren open je de printertaken via de taakbalk en kijk je of het offline printen is uitgevinkt. Wanneer dit is gebeurd, zou de printer naar behoren moeten werken. Is er nog steeds een probleem, dan is het raadzaam een specialist in te schakelen.

Draadloos printen

Voor iedereen met een draadloze printer – een netwerkprinter – moeten er wat andere stappen ondernomen worden. In dat geval heeft het namelijk geen zin kabels te controleren. Wanneer het om een netwerkprinter gaat, moet de netwerkverbinding gecontroleerd worden. Zonder een goede verbinding, kunnen er geen taken aan de printer worden doorgegeven.

De netwerkverbinding is in te zien door te kiezen voor ‘Start’. Selecteer vervolgens ‘Instellingen’ en kies ‘Netwerk en apparaten’. Na je keuze wordt de netwerkstatus direct weergegeven. Om te zien of de draadloze verbinding ook in orde is, moet de optie ‘Wi-Fi’ geselecteerd worden. Is er een goede verbinding, dan kan met behulp van de hierboven beschreven methode gekeken worden of men de printer ziet.

Is er geen wifi? Probeer deze dan eerst te herstellen, vóór verder te gaan met het zoeken naar een oplossing voor het printerprobleem. Ter stimulans kan de modem gereset worden. Is de wifi hersteld? Probeer dan een nieuwe wifi-verbinding tussen apparaat en computer in te stellen. Hiervoor verwijzen we naar de handleiding van de printer.

Kom je er niet uit of zie je door de bomen het bos niet meer? Kies dan voor de deskundige hulp van een expert. Hij of zij kan je zeker verder helpen.

 

Bron: https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/