Orakel trainingen
Image default
Computers / Software / Internet

ISDN lijnen verdwijnen, wat nu?

Nu duidelijk is dat de ISDN lijnen gaan verdwijnen, is het noodzakelijk voor bedrijven én particulieren om over te stappen op een alternatief: Voip. Omdat u uw telefoonlijn combineert met internet hebt u dan geen aparte abonnementen meer nodig. Ook belt u onbeperkt naar vaste en mobiele nummers voor een vast bedrag per maand. Zorgeloos en eenvoudig.

In 1996 nog ondenkbaar, ISDN lijnen die verdwijnen

Voor de jongeren onder ons is het haast ondenkbaar hoe blij en dankbaar we waren met de komst van het internet. Kent u de ‘goede oude tijd’ nog dat u moest ‘inbellen’ om te internetten? Betalen per minuut dat je gebruik maakte van het internet? Met de in 1996 geïntroduceerde moderne ISDN lijnen die ruim 20 jaar later alweer gaan verdwijnen, was dat voorgoed verleden tijd. Een verademing! Wat een vrijheid en genot viel je ten deel.

20 jaar later verwend door ISDN lijnen die verdwijnen

De internetsnelheid die gehaald werd over de ISDN lijnen die nu alweer gaan verdwijnen was in die tijd 64Kb per seconde. Voor de duidelijkheid: in veel huishoudens is tegenwoordig zo’n 100 Mb per seconde heel normaal. Iets wat tegenwoordig zo normaal is als ademen. Maar we moeten ons realiseren dat dat zo’n 1.500 keer sneller is dan zo’n 20 jaar geleden! En toch gaan die geweldige ISDN lijnen verdwijnen. Ze maken plaats voor een nieuwe modernere toepassing: Voip bellen, bellen via een internetverbinding.

ISDN lijnen verdwijnen en maken plaats voor Voip

ISDN lijnen verdwijnen sinds 2000 meer en meer. Als mens zijn we in principe nooit volledig tevreden over de techniek. Het kan altijd beter. Voor sommige ontwikkelingen is dat alleen maar goed. Zo wordt er al jaren gewerkt aan snellere, betere, gemakkelijkere, uitgebreidere en goedkopere oplossingen voor de traditionele ISDN lijnen die vanaf 1 september 2019 verdwijnen. Er zal vanaf die datum geen onderhoud meer worden uitgevoerd aan ISDN apparatuur en ISDN lijnen.

ISDN lijnen verdwijnen: vele voordelen

Doordat de ISDN lijnen verdwijnen, ontstaat een grotere keuze aan aanbieders van Voip. De kosten worden drastisch verlaagd en u heeft geen omkijken meer naar onderhoud. Integratie met de desktop en de smartphone is met Voip heel eenvoudig. In Nederland hebben inmiddels de helft van de Nederlandse bedrijven de overstap gemaakt van ISDN lijnen naar Voip telefonie. Meer weten? Neem gerust contact op met De Nederlandse Provider voor meer informatie op maat.