Orakel trainingen
Image default
Kinderen

Een opgeruimd kamertje met deze leuke kapstokhaken

De titel mag dan heten ‘een opgeruimd kamertje’ maar dat was het voorheen niet. Sterker nog, het slaapkamertje van mijn zoontje was echt een zooitje. Natuurlijk gaf ik hem regelmatig de opdracht om op te ruimen en dat deed ie dan ook wel netjes. Maar binnen de korste keren, lag zijn speelgoed weer her en der. En, nog erger… Al die kleding…

Hij is nu 11 en vind hij dat hij groot genoeg is om zelf te bepalen wat hij draagt. Nou tot zover geen probleem, want daar sta ik helemaal achter. Alleen vind meneer dat hij elke dag een andere broek en ander shirt of trui moet dragen. Daar kan ik mee leven wanneer het shirt inderdaad naar zweet stinkt of vies is. Echter is dat vaak niet het geval…

Je zult nu denken dat ik vaak een volle wasmand heb, maar niets is minder waar. Hoewel mijn zoon dus het liefst 7 verschillende broeken en 7 verschillende shirts of truien per week draagt, blijft mijn wasmand opvallend leeg. Echter zodra je in zijn slaapkamer komt, begrijp je ook waarom.

De kleding die hij namelijk de afgelopen week heeft gedragen ligt her en der door zijn kamer geslingergd. Achter het bed, onder het bureau, overal op de vloer. Gekreukt op de zitting van de stoel. Mijn oplossing hiervoor was simpel: Ik kocht een aantal leuke kapstokhaken voor hen en hing deze aan de muur. Ik maakte een afspraak met hem over de kleding en verzocht hem daarbij om niet de vloer als kapstokhaak te gebruiken, maar de haken die aan de wand hingen. En je zult het niet geloven, maar het heeft geholpen!

Door de kledinghaken heeft mijn zoon meer overzicht en pakt hij een shirtje nu ook eens voor de tweede keer. Zodra het vies is, moet het echt de wasmand in. Het gaat redelijk goed! Natuurlijk kan het nog veel beter, maar hij is ook nog maar elf. Stap voor stap wordt het nog wel een nette jongen hoor!

Oja, wil je weten waar ik die leuke kapstok haken heb gekocht? Gewoon via internet. Even rond googlen en dan vind je er genoeg!