Orakel trainingen
Image default
Zakelijk

Kosten outplacement

Werknemers en situaties verschillen, daarom wordt outplacement meestal in de vorm van maatwerk aangeboden. Dit betekent dat de kosten voor outplacement ook per werknemer en situatie zullen verschillen.

Toch zijn er outplacementbureaus die standaard prijzen rekenen. Op zich zelf hoeft dat niet slecht te zijn, maar van maatwerk is dan veelal geen sprake. Beter is om de prijs te bepalen en af te stemmen op de behoeftes van een werknemer. De een heeft immers baat bij een uitgebreid outplacementtraject, terwijl de ander genoeg heeft aan alleen een sollicitatietraining. Outplacementbureaus bieden vaak verschillende modules die in een persoonlijk outplacement plan opgenomen kunne n worden. Enkele van deze modules zijn:

–      LinkedIn training

–      Acceptatie- en activering

–      Diverse assessments

–      Beroepenoriëntatie

–      Sollicitatietraining

–      Search naar vacatures (ook wel jobhunting genoemd)

–      Persoonlijkheidstesten

–      Loopbaanadvies

–      Arbeidsbemiddeling

–      Leren netwerken

–      Loopbaanbegeleiding.

Wie betaalt de kosten van outplacement en waar kan ik de transitievergoeding berekenen?

Meestal worden de kosten voor outplacement gedragen door de werkgever die zijn werknemer ontslaat. Ook komt het voor dat een outplacementtraject uit de transitievergoeding wordt betaald. In principe is de transitievergoeding hier ook voor bedoeld. De transitievergoeding is een wettelijk vastgestelde ontslagvergoeding waar elke werknemer bij ontslag recht op heeft. Hoe hoog de transitievergoeding is hangt af van de leeftijd, het salaris en het aantal jaren dat de werknemer in dienst is bij de werkgever. Op de website van Outplacement bureau Werkcontact kunnen werknemers en werkgevers de hoogte van de transitievergoeding berekenen. De transitievergoeding is vaak toereikend om de kosten voor outplacement te dragen, maar meestal is er nog een aanzienlijk bedrag over. Zeker wanneer er sprake is van een langdurig dienstverband en een hoge transitievergoeding.


De kosten voor outplacement worden meestal door de werkgever gedragen

Richtprijzen outplacement

Om toch wat concreter te zijn en omdat u antwoord wilt hebben met welke kosten rekening moet worden gehouden treft u onderstaand enkele richtprijzen voor outplacement aan:

Uitgebreid outplacementtraject van maximaal 12 maanden: € 6.000,-

Uitgebreid outplacementtraject van maximaal 6 maanden: € 4.000,-

Loopbaanadviestraject: € 1.750,-

https://www.outplacementverzekering.nl/kosten-outplacement/