Orakel trainingen
Image default
Particuliere dienstverlening

Een korte geschiedenis van de Indian Scout Motor

De Indian Scout Motor werd alweer ruim honderd jaar geleden voor het eerst op de Amerikaanse markt geïntroduceerd. Ook overzees heeft deze tweewieler furore gemaakt, ook al staat hij nog altijd -onterecht- in de schaduw van de nog veel bekendere Harley Davidson. Tal van exemplaren van de Indian Scout Motor zijn verkrijgbaar bij H.D. Service Venlo. Deze expert mag zich tot de vijftien officiële dealers van dit merk binnen de Benelux rekenen. U schaft er nieuwe exemplaren en occasions aan. Verder voert het bedrijf ook reparaties en ombouwprojecten uit.

Het ontstaan

De Indian Scout Motor zag in 1919 voor het eerst het levenslicht en werd bekend als hét model van 1920. Het model werd door de Ierse ingenieur en motorliefhebber Charles Franklin ontworpen. Nog steeds is het een van de meest geliefde modellen die ooit van de fabrieksbanden rolde. De Indian Scout Motor was zijn tijd – onder andere vanwege zijn vloeistofgekoelde V-Twin motor – ver vooruit.

Bepalende momenten in de historie

In de jaren na de lancering van dit populaire model van Indian Motorcycle werd de motorcapaciteit langzaam maar zeker verhoogd. Dit gebeurde in 1927 voor het eerst. De Grote Depressie – de crisis van de jaren dertig – gooide echter roet in het eten. Gedurende de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde Indian Motorcycle een aangepaste Indian Scout Motor. Na de oorlog heeft het bedrijf veel verschillende eigenaren gekend. Momenteel is het in handen van Polaris Industries.

Bezoek deze specialist voor een proefrit of huurperiode

Vandaag de dag is de Indian Scout Motor wederom razend populair. Niet in de laatste plaats vanwege zijn relatief lage gewicht en hoge motorcapaciteit. Onder Amerikaanse motorrijders wordt hij inmiddels gezien als absoluut icoon. Bent u benieuwd naar dit type motoren? Bij H.D. Service Venlo treft u een zeer ruim aanbod. Bovendien is het op elk gewenst moment mogelijk om een testrit te maken of de motor voor een bepaald tijdsbestek te huren.

https://www.hdservicevenlo.nl/