Orakel trainingen
Image default
Aanbiedingen

Tweedehandsgereedschappen

Het kopen van gebruikte hulpmiddelen kan veel geld besparen, maar er zijn enkele belangrijke dingen om te weten voordat u erin springt. BELANGRIJK: Als u ooit iemand ziet die een dure set nieuwe gereedschappen verkopen en iets verkeerd lijkt, is er een sterke kans dat de gereedschappen zijn gestolen. Het is dus altijd het beste om dit soort deals te voorkomen, tenzij u zeker weet dat ze niet van een openbare plaats komen. U moet er ook voor zorgen dat u aandacht besteedt aan tekenen van schade of misbruik van de apparatuur. U kunt voorkomen dat dieven uw gereedschappen stelen door te leren hoe u ze van tevoren kunt zien.

 

Enkele van de meest voorkomende items waar u op moet letten tijdens het zoeken zijn gebruikte elektrische gereedschappen. Houdt rekening met ontbrekende of gebroken onderdelen, versleten scharnieren, beschadigde schroefkoppen of koorden. Hier zijn nog meer tips voor het kopen van gebruikte gereedschappen die u in gedachten moet houden bij het inkopen.

Nagels

Is het nagelhoofd aanzienlijk versleten? Dit kan een teken zijn dat het gereedschap werd gebruikt. Hoe het zachter het hoofd, hoe gemakkelijker de verbinding tussen de bewegende delen krijgt. Versleten scharnieren kunnen betekenen dat het scharnier los is en niet langer veilig is en een ander teken dat het gereedschap mogelijk krachtig uit de behuizing is verwijderd. Gebruik een zaklantaarn om de bewegende delen en hun toestand te inspecteren.

Tang

Veel handgereedschap gebruiken tang met vergrendelingsmechanismen. Deze tang kan worden gesloten met de tanden die al op zijn plaats of open zijn. Als het slot beschadigd of kapot is geworden, moet u het onmiddellijk vervangen. Dit is vooral belangrijk met impactlang, wat erg gevaarlijk kan zijn als de kaken loskomen tijdens het gebruik ervan.

Elektrisch gereedschap

Veel hulpmiddelen gebruiken een netsnoer om te werken, dus zorg ervoor dat uw tool nog steeds goed werkt, zelfs als de snoer een fout heeft ontwikkeld. Controleer of de batterijen moeten worden vervangen of opgeladen. Controleer ook de schroefconnectoren op de instrumentenlichaam: zijn ze gecorrodeerd of beschadigd? U wilt geen letsel riskeren vanwege een elektrisch gereedschap dat niet kan werken omdat het vastzit in een apparaat.

 

Als uw gereedschap niet werkt, neemt u het naar uw lokale gereedschapswinkel of een lokale garage-verkoop om het door een specialist te laten kijken. Laat de bewegende delen door een professional inspecteren als u vermoedt dat ze mogelijk zijn geknoeid of onjuist gerepareerd. En zorg er altijd voor dat het gereedschap in goede staat is voordat u de winkel ermee verlaat. 

 

Het kopen bij een online winkel

Als u na het lezen van dit artikel tweedehands gereedschap toch niet vertrouwt,  heeft u altijd nog de mogelijkheid om gereedschap bij een online winkel te kopen. Op de site van Gereedschap Expert kunt u veel informatie vinden over verschillende soorten gereedschap. Daarnaast verkopen zij ook een breed assortiment aan gereedschappen.

 

https://www.gereedschap-expert.nl/