Orakel trainingen
Image default
Electronica en Computers

Soorten audiokabels

De belangrijkste overweging bij het kiezen van een audiokabel is waarvoor je hem wilt gebruiken. Er zijn talloze soorten en kwaliteit audio kabels beschikbaar die bepaalde belangrijke overwegingen vereisen. U moet nadenken over de algehele kwaliteit van elke kabel als u uw kabels in een opnamestudio wilt gebruiken. Mensen pleiten voor het gebruik van kabels van betere kwaliteit, omdat het doel van de opname is om het originele geluid te behouden. Dit zorgt er ook voor dat uw audioapparatuur de meest nauwkeurige en schoonst klinkende weergave oppikt. Een gebalanceerde kabel wordt gedefinieerd als een kabel met drie aansluitingen en drie geleiders, de positieve, negatieve en aarde. Ongebalanceerde kabels bestaan ​​uit slechts twee geleiders en twee verbindingen die het signaal en de aarde zijn. De meeste audioapparatuur van consumentenkwaliteit heeft ongebalanceerde aansluitingen. Electrostore24.com biedt hoogwaardige audiokabels voor uw behoeften.

De juiste kabel kiezen voor uw signaal

Het is vermeldenswaard dat het gebruik van een gebalanceerde verbinding met een ongebalanceerd signaal geen significant voordeel biedt. Beide uiteinden van de kabelstekkers moeten zijn geconstrueerd voor een gebalanceerd signaal. Het gebruik van een ongebalanceerde verbinding met apparatuur die gebalanceerde signalen verwacht, zal werken, maar het signaal zal ongebalanceerd zijn en onderhevig zijn aan dezelfde ruis als elk ongebalanceerd signaal. Zoek de handleiding of handleiding van uw apparatuur op om te zien voor welk soort signaal elk stopcontact is gebouwd. Een gebalanceerd elektrisch signaal bestaat uit drie draden. Het belangrijkste voordeel van gebalanceerde kabels is dat ze veel effectiever zijn in het onderdrukken van interferentie en het voorkomen van ruis in uw signaal.

Waar u op moet letten bij het kiezen van audiokabels

Deze draden bestaan ​​uit één voor aarde, één voor positief en één voor negatief. Beide benen zenden hetzelfde signaal uit, maar ze zijn in verschillende richtingen gepolariseerd. Elk geluid dat tijdens de kabelloop wordt opgepikt, wordt waarschijnlijk door beide benen gedeeld. Het ontvangende apparaat zal één signaal “omdraaien” en de andere twee signalen opnieuw polariseren, ervan uitgaande dat de bestemming in evenwicht is. Dit zal ertoe leiden dat de gemeenschappelijke ruis uit fase is met zichzelf en dus wordt verwijderd. Deze ruisonderdrukking wordt “Common Mode Rejection” genoemd. Daarom hebben gebalanceerde lijnen de voorkeur voor lange kabelverbindingen. XLR- en TRS-kabels worden gebruikt om gebalanceerde audio van het ene gebalanceerde apparaat naar het andere over te brengen. Ongebalanceerde kabels zijn minder complex en meer gevoelig voor ruis.Ongebalanceerde draden moeten zo kort mogelijk worden gehouden om mogelijke ruis te verminderen die met het signaal naar de aangesloten apparatuur wordt overgebracht.