Orakel trainingen
Image default
Bedrijven

Nederland op orde door ingenieurs

Nederland is een mooi land, dat veel op orde heeft. Zo zijn de gebouwen altijd in een bepaalde vorm neergezet, de wegen zijn goed en de water leidingen en het stroom is mooi afgewerkt en niet in het zicht. Wie houden dit eigenlijk in de gaten? Dat doen ingenieurs! In Nederland werken er meer dan 40.000 ingenieurs die ervoor moeten zorgen dat alles op orde blijft komen. Hoeveel ingenieurs er precies werken in Nederland is niet bekend, maar het aantal lijkt te stijgen. In 2020 zijn er naar verwachting meer dan 50.000 ingenieurs en daarnaast komen ook heel veel jonge mensen in de ingenieursschool terecht.

Waarom zijn ingenieurs belangrijk?

Wat voor ingenieur je ook bent, iedere ingenieur heeft te taak de infrastructuur, mobiliteit en bereikbaarheid van mens en maatschappij contstant te verbeteren of herstellen. Ingenieurs zijn dus in staat om maatschappelijke problemen op te lossen en daarmee bezig met innovatieve ideeën. Een ingenieursbureau bepaalt zelf in welke branche zij bezig willen zijn. Zo is Maters en De Koning een ingenieurs bureau die zich richt op de civiele techniek van Nederland en soms ook daar buiten.

Wat voor ingenieurs zijn er in Nederland?

Er zijn meerdere ingenieurs in Nederland die allemaal verschillende dingen doen. Zo is er de civiel ingenieur, werktuigbouwkundige en ook de elektriciteits- of installatietechnicus enzovoort. Ingenieurs zorgen voor er een constante stroom van innovaties komen, bijvoorbeeld in de elektriciteit of telecom. Zo bouwen, renoveren of ontwerpen ze bijvoorbeeld ook bruggen of de vaarwegen. Ingenieurs hebben ook een belangrijke rol in de zorg, want daar werken ze bijvoorbeeld aan nieuwe technologische ontwikkelingen voor mensen met beperking. In Nederland vind je dus veel ingenieurs die op allerlei gebieden iets doen.