Orakel trainingen
Image default
Bedrijven

3 opleidingen waarmee jij mensen iets kunt leren

Heb je er altijd al van gedroomd om kennis door te geven en mensen iets te leren? Dan is een opleiding tot coach, trainer of leraar misschien wel iets voor jou! In dit artikel bespreken we in het kort wat deze opleidingen inhouden, zodat jij kunt zien of dit misschien wel iets voor jou is.

Trainersopleiding

Houd je ervan om te werken met groepen? Dan is het vak ‘trainer’ mogelijk iets voor jou. Tijdens een opleiding tot trainer leer je wat jouw rol van trainen inhoudt. Je leert wie jij bent en wat jou kwaliteiten zijn. Ook leer je wat je valkuilen zijn, en leer je hoe je reflecteert. Wanneer je dit weet over jezelf kun je ook de deelnemers van je training raken, waardoor de deelnemers kunnen groeien en leren. Wekt dit interesse op bij jou? Dan kun je eens een kijkje nemen op de volgende pagina: https://www.tcacademy.nl/post-hbo-opleidingen/opleiding-trainer/. Bij deze post-HBO opleiding leer je in 13 dagen hoe je professioneel een groep kunt trainen, stevig in je schoenen staat als trainer, hoe je om gaat met weerstand bij kandidaten en bij jezelf, hoe je je eigen trainingsprogramma opzet, hoe je kunt reflecteren op jezelf als trainer en nog veel meer.

Coachingsopleiding

Heb je de grote wens om jezelf te ontwikkelen tot coach zodat je mensen kunt begeleiden en kunt helpen in lastige tijden, dan is een coachingsopleiding iets voor jou. Je leert hoe je mensen helpt, welke vragen je moet stellen en met welke coachingstechnieken je anderen aanspreekt. Er zijn vele coachingsopleidingen die aangeboden worden in Nederland, dus er is er vast een te vinden bij jou in de buurt. Er zijn lange fulltime coachingsopleidingen, maar ook korte coachingsopleidingen, voor als je wat minder tijd hebt maar toch interesse hebt in het vakgebied.

Leraar

Een opleiding tot leraar is een breed begrip. Waar je als Coach en Trainer vaak mensen helpt in persoonlijke ontwikkeling, kun je als leraar je leerlingen wat bijbrengen over specifieke onderwerpen. Is er een onderwerp wat jou aanspreekt, en breng je jouw enthousiasme graag over op een groep? Dan is een opleiding tot leerkracht echt iets voor jou. Is er niet een vakgebied wat je specifiek aanspreekt, en ben je een kinderliefhebber? Dan is de PABO iets voor jou. Binnen 4 jaar sta jij voor de klas, en breng jij een grote bijdrage aan de ontwikkeling van een klas vol kinderen.

 

 

 

Advertentie: wil je spiritueel coach worden?