Orakel trainingen
Image default
Aanbiedingen

Zijn rolgordijnen een goede isolator?

Rolgordijnen hebben een strak en verzorgd uiterlijk en zijn perfect voor eigentijdse minimalistische woningen. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een brede keuze aan stof opties, designs en bedieningsmogelijkheden zoals elektrische rolgordijnen of ouderwets te bedienen met een ladderkoord of band. Dit is ook de reden waarom ze een populaire keuze van raambekleding zijn voor kantoren, ziekenhuizen en hotels. De stof is er in een variëteit van transparant, lichtdoorlatend en verduisterend, die woningen beschermen tegen verderfelijke UV stralen en hard zonlicht. Ze kunnen je woning vullen met zacht diffuus licht of het licht helemaal blokkeren voor een goede nachtrust of een verbeterde media-ervaring. Maar zijn rolgordijnen ook goede isolatoren? 

Waarom moet je huis isoleren?

Raambekleding wordt ook gebruikt om als isolator voor het huis te dienen. Ramen zijn de grootste bron van warmteverlies of -winst tijdens de wintermaanden of de hete zomermaanden. Plisségordijnen met honingraatstructuur bijvoorbeeld zijn de bekendste isolerende raamdecoratie op de markt, omdat hun honingraatstructuur helpt lucht op te sluiten en voorkomt dat lucht uit het huis ontsnapt. Warme lucht die door de verwarming wordt gegenereerd blijft binnen het huis waardoor de temperatuur binnen warm en behaaglijk blijft en de energiekosten laag blijven. Op dezelfde manier zijn er isolerende gordijnen die met isolerende lagen komen die helpen de lucht binnen te houden en voorkomen dat ze door de ramen naar buiten gaat

Zijn rolgordijnen goede isolatoren?

Rolgordijnen met al hun schitterende kwaliteiten en eigenschappen zijn echter geen geweldige isolatoren. Ze staan niet bekend om hun isolerende kwaliteiten en worden ook niet gekocht om de ramen winterklaar te maken. Alleen verduisterende rolgordijnen bieden de kamers enige mate van isolatie, want sommige stoffen kunnen geleverd worden met een PVC schuimrug om thermische isolatie te bieden en natuurlijk om licht tegen te houden.

Dus als je je huis wilt isoleren tijdens de strenge wintermaanden, zullen rolgordijnen niet hoog op onze lijst staan. Als je echter alle eigenschappen in ogenschouw neemt, dan moet je verduisterende stof met PVC schuimrug kiezen. Voor een betere isolatie raden we aan deze raambekleding te gebruiken in een gelaagde combinatie met enkele andere raambekledingen zoals gordijnen.

https://www.raamdecoratie.com