Orakel-trainingen
  • By -

Waarom zou je voor een LED schijnwerpers kiezen in plaats van een gewone lamp?

Wanneer je voor de keuze staat om verlichting aan te schaffen je moet kiezen tussen een LED schijnwerper of een halogeen schijnwerper, welke zou je dan kiezen? De keuze is uiteindelijk niet zo moeilijk als dat hij misschien lijkt. We leggen hieronder uit waarom je beter voor LED lampen kunt kiezen in plaats van voor conventionele verlichting.

 

Een LED schijnwerper is zuiniger met energie

Denk je eens in dat je een gemiddelde halogeenschijnwerper 150 Watt is. Wanneer je zou kiezen voor een LED schijnwerper met dezelfde lichtopbrengst, dan is deze slechts 30 Watt. Dat zou dus enorm schelen op de energierekening. Zeker wanneer je meerdere van dit soort led lampen nodig hebt om bijvoorbeeld een bouwplaats te verlichten.

 

Een LED schijnwerper gaat langer mee

LED schijnwerpers zijn een stuk duurder in aanschaf dan een gewone schijnwerper. Maar over een langere tijd verdienen ze zichzelf makkelijk terug. Een gewone halogeen schijnwerper gaat ongeveer 1750 uur mee. Als je bedenkt dat een LED lamp meer dan 100.000 uur mee kan gaan, dan hoef je niet heel goed te kunnen rekenen om te weten dat aan het einde van de streep je geld overhoud door te kiezen voor deze soort lampen.

 

LED lampen zijn beter voor het milieu

In LED lampen worden geen schadelijke stoffen gebruikt wat in conventionele verlichting wel kan voorkomen. Ze hoeven dan ook niet apart ingezameld te worden. En doordat LED lampen veel langer mee gaan zijn er minder grondstoffen nodig voor de fabricage en minder fabrieken om de lampen te produceren. Een stuk milieuvriendelijker dus dan een heleboel andere lampen.

 

Als je bovenstaande punten bij elkaar optelt is het niet zo moeilijk om te bedenken waarom je voor een LED schijnwerper zou moeten kiezen in plaats van een gewone lamp. Je bespaart niet alleen een heleboel geld op de korte én lange termijn, je bent ook nog eens heel milieubewust bezig.

https://leds-depot.nl/led-armaturen/led-schijnwerpers-ip65.html
Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP