Orakel trainingen
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het kopen van een babybox

Tips voor het kopen van een babybox

Het kan handig zijn om een lijstje te maken van wat je in een babybox wilt hebben, de functies die je wilt aanspreken (opbergruimte, bijvoorbeeld) en de extra’s die je wilt. U moet zoeken naar:

  • Certificeringen van veiligheidsorganisaties zoals de CPSC, de Juvenile Products Manufacturers Association (JPMA) en de American Society for Testing and Materials (ASTM).
  • Opberg- en multifunctionele functies als je een extra lade of twee bij de hand wilt hebben voor al die lakens, boernoesjes en ander linnengoed.
  • Ombouwbare opties. Veel boxen zijn om te bouwen tot peuterbedden, kinderledikanten en nog veel meer, maar als je weet dat je later een ander bed voor grote kinderen wilt kopen, kun je beter kiezen voor een basisbed dat niet om te bouwen is.
  • Kleuren en afwerkingen. Je ziet veel boxjes in wit, espresso, zwart en natuurlijk hout, maar ook in leuke kleuren. Het is waarschijnlijk veiliger om een ledikant met een bepaalde afwerking te kopen dan om het zelf te schilderen.
  • Bijpassende meubels. Verschillende bedrijven maken bijpassende commodes, commodes, nachtkastjes of boekenkasten die bij hun boxjes passen.

Veiligheid eerst

Ongelukken gebeuren. De CPSC meldt dat er tussen 2006 en 2019 1.108 box-gerelateerde incidenten waren en 73 box-gerelateerde sterfgevallen. De meeste van deze gevallen hadden te maken met dingen als vallen uit boxjes, ongelukken met het bedje, houtproblemen (breuken in de latten), problemen met de matrasondersteuning en beknelling.

Sommige onveilige slaapgewoonten kunnen zelfs bijdragen aan boxendood (SIDS). Daarom is het belangrijk om het volgende te overwegen:

  • Koop een nieuw kidsmill boxje. Hoewel het verleidelijk is, is het waarschijnlijk niet het beste idee om een ouder boxje te gebruiken of er een van een vriend te lenen, tenzij die het onlangs heeft gekocht. Als u ervoor kiest om deze weg te volgen, zorg er dan voor dat u alle terugroepacties bekijkt.
  • Gebruik een stevige matras die strak in het frame van het boxje past. Zo zijn er geen gaten tussen de matras en de box waarin uw baby bekneld kan raken.
  • Controleer uw box op losse of gebroken schroeven of andere onderdelen die essentieel zijn voor een goede ondersteuning. Hetzelfde geldt voor gebroken of ontbrekende houten latten. Repareer of vervang indien nodig.
  • Verwijder knuffeldieren, dekens, bumpers, kussens of andere voorwerpen uit het boxje van uw baby die verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Een goed passend boxlakentje is alles wat u nodig heeft.
  • Leg uw baby altijd op zijn rug te slapen.

Vaak gestelde vragen

Wanneer moet een baby in een boxje gaan slapen?

Uw baby kan vanaf de geboorte in een boxje slapen. Hoewel sommige ouders ervoor kiezen hun kind in een boxje of ander slaapmiddel te laten slapen, bieden boxjes een stevig, plat oppervlak dat het risico op boxendood kan verminderen, samen met andere voorzorgsmaatregelen zoals ervoor zorgen dat er niemand anders in het bed ligt en dat de baby op zijn rug slaapt.

Slapen in een boxje betekent niet per se slapen in een aparte kamer. De American Academy of Pediatrics (AAP) raadt aan om uw baby de eerste 6 tot 12 maanden in uw kamer te laten slapen (box, box of anderszins).

Wanneer moet een baby uit een boxje?

Je baby verhuizen naar een peuterbed of groot kinderbed is een grote stap. Er is geen juist moment voor elk gezin en elk kind. Gelukkig kunnen veel boxjes worden omgebouwd tot peuterbed, waardoor deze overgang wat gemakkelijker wordt.

U kunt overwegen uw kind uit het ledikant te halen als het eruit begint te klimmen en een valrisico wordt. U kunt ook de hoogtebeperking van de fabrikant gebruiken om de overstap te maken. Voor de meeste boxjes is dit ongeveer 15 cm, maar controleer de handleiding van uw boxje om zeker te zijn.

Hoe houdt u een box veilig voor uw baby?

Die pluchen bumpers mogen dan wel schattig zijn, maar om je boxje veilig te houden, moet je het vrij eenvoudig houden. Het enige wat je kind nodig heeft om veilig te kunnen slapen, is een goed passend boxdekentje en een stevig matrasje. De extra’s – kussens, knuffeldieren, dekbedden, dekens, enz. – kunt u beter overslaan tot uw kind ouder is.

De plaats waar u het bedje neerzet is ook belangrijk. Plaats het niet in de buurt van ramen, bedrading, stopcontacten of andere veiligheidsrisico’s. Leg uw baby altijd op zijn rug te slapen.

Wat is het beste type matras voor een box?

Om SIDS te voorkomen, raden deskundigen een stevig matras aan. Er zijn ook ademende boxmatrassen, dubbelzijdige boxmatrassen en allerlei andere opties die u kunt tegenkomen. Hoewel extra toeters en bellen leuk kunnen zijn, past de beste matras goed in uw box zonder kieren en is hij stevig zodat uw kind er niet in wegzakt.

Overweegt u een ouder boxmatras te gebruiken? Een studie uit 2002 van legde een verband tussen gebruikte boxmatrassen en SIDS, vooral wanneer de gebruikte matras afkomstig was uit een ander huishouden.

 

https://www.pretter.eu/een-baby-box-kiezen/