Orakel trainingen
Image default
Zakelijk

Silent disco: meer dan feestjes alleen

Je ziet ze wel vaker tegenwoordig, de silent disco. Het was al een tijdje in opkomst, maar de laatste jaren is er helemaal geen houden meer aan. In een tijd waarin veel mensen de hele dag met bluetooth-oortjes in lopen is dat eigenlijk ook niet zo gek. Een audio-apparaat kan namelijk overal voor dienen in principe. Wat eerst op kwam als een gimmick op feestjes wordt nu op allerlei locaties toegepast. In dit blog een overzicht van de mogelijkheden van een silent disco huren.

Wat is een silent disco?

Een silent disco werkt met koptelefoons. Deze zijn allemaal verbonden met dezelfde zender. Hierdoor krijgt elke koptelefoon hetzelfde signaal en kunnen alle koptelefoons gelijktijdig hetzelfde signaal ontvangen. Dit was in opkomst bij festivals. Daar werd een aparte plek ingericht waar iedereen een koptelefoon kreeg uitgereikt en zo een klein feestje werd gehouden in stilte. Tegenwoordig zijn er echter veel meer opties.

Silent disco voor ouderen

Waar de silent disco dus op is gekomen op festivals om in stilte te dansen vergaart het fenomeen nu ook populariteit onder een groep die nauwelijks nog kan dansen, namelijk ouderen. Verzorgingstehuizen zijn gaan lopen met het idee van gelijktijdig muziek luisteren. Een voordeel van koptelefoons is namelijk dat iemand zich kan uitsluiten van de muziek als diegene daar niet op zit te wachten. Zo kunnen verzorgers muziek (vaak van vroeger) afspelen voor de liefhebbers. In de ervaring wordt dit erg gewaardeerd door de bewoners van zo’n verzorgingshuis.

Zakelijke toepassingen

Naast feestjes zijn er meer commerciële toepassingen voor silent disco’s. Tegenwoordig kunnen bijvoorbeeld ook presentaties gevolgd worden met een silent disco. Doordat veel zenders meerdere signalen tegelijk uit kunnen zenden is het zelfs mogelijk om synchroon presentaties te geven waarbij het publiek steeds kan switchen van zender. Ook wordt dit bijvoorbeeld gebruikt bij rondleidingen waarbij de gids gewoon in een microfoontje kan praten om zich verstaanbaar te maken voor de gehele groep zonder haar stem te verheffen.

 

https://silentdiscosethuren.nl/