Orakel-trainingen
  • By -

Hoe kan een hondengedragsdeskundige jou en je hond helpen?

  • Posted on
  • Posted in Dieren

De opvoeding van een hond is ontzettend bepalend voor de ontwikkeling in de volgende jaren. Je wilt immers altijd dat je hond goed naar je luistert en niet continue zijn eigen pad trekt. Vaak is het lastig om je hond hierin te begeleiden als je hier zelf geen ervaring mee hebt. Een hondengedragsdeskundige kan jou en je hond hierbij helpen. 

Als hondengedragsdeskundige is het dan ook belangrijk dat je met beide partijen goed overweg kan, zowel met de persoon als de hond. Het kan namelijk zo zijn dat je eigen gedrag, het gedrag van je hond in zoverre beïnvloed dat je hond niet goed luistert. Daarom is het altijd verstandig om te kiezen voor een hondengedragsdeskundige die is aangesloten bij een keurmerk zoals het HWIB Keurmerk. Je bent er dan verzekerd van dat de aanpakt goed is!

Een hondengedragsdeskundige zal echt goed gaan kijken naar het gedrag van je hond maar ook van jezelf. Zaken zoals lichaamshouding en het gebruik van je stem zijn erg belangrijk en kunnen al een heel verschil maken. Wanneer je aan de slag gaat met een hondengedragsdeskundige zul je merken dat je niet zomaar te maken hebt met een honden trainer maar dat er echt goed gekeken wordt naar de situatie zodat hier een passende oplossing en training voor kan komen. Stel dat je hond andere honden aanvalt of niet goed met kinderen om kan gaan zal de hondengedragsdeskundige ervoor zorgen dat de oorzaak hiervan wordt achterhaalt.

Op het moment dat je bepaalde problemen ondervindt met je hond is het dan ook heel verstandig om de hulp te zoeken van een hondengedragsdeskundige. De aanpak is namelijk een stuk effectiever dan wanneer je kiest voor een standaard honden trainer. Het probleem wordt echt bij de kern aangepakt waardoor de oplossing een stuk effectiever zal zijn. Jij en en je hond zullen hier ontzettend veel profijt van hebben en in de toekomst niet langer of in ieder geval een stuk minder last hebben van de problemen die zich voordeden.

Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP