Orakel trainingen
Image default
Zakelijk

De Nederlandse arbeidsmarkt

Over het algemeen is de werkgelegenheid in Nederland zeer goed. De werkloosheid in Nederland daalde in oktober 2017 tot 4,5% procent en is daarmee het laagste werkloosheidspercentage sinds juli 2009. Bovendien zijn de salarissen relatief hoog en zijn er goede ziekteverlof- en vakantieverlofuitkeringen. Sommige bedrijven bieden zelfs meer dan het minimum aantal vakantiedagen aan, met wel 35 vakantiedagen per jaar. Nederland is volgens de English Proficiency Index uitgeroepen tot nummer één in Europa, maar om een baan te bemachtigen is het meestal wel een voorwaarde dat je uitstekende kennis van de Nederlandse taal bezit. Vooral bij het solliciteren naar posities in de overheidssector of kleinere bedrijven. Nederlands is nog steeds de voertaal van het land. Lokale bedrijven voeren hun interne communicatie voornamelijk in het Nederlands en hun klanten zijn in de meeste gevallen ook Nederlands. Hoe internationaler het bedrijf of de afdeling, hoe minder Nederlands vereist is. Al met al biedt kennis van de Nederlandse taal je zeker voordelen, maar het is niet het einde van de wereld als je geen Nederlands spreekt. Natuurlijk hebben Amsterdam en Rotterdam het grootste aantal Engelstalige banen, maar in kleinere steden zal je merken dat dit niet het geval is.

Zijn er banen voor niet-Nederlandstalige personen?

Als je geen Nederlands spreekt, kan dit je positie op de arbeidsmarkt verzwakken, maar het is zeker niet het einde van de wereld. In Nederland zijn er veel arbeidskansen voor expats. In Nederland zijn vele multinationale en internationale bedrijven gevestigd die op zoek zijn naar Engelstalige medewerkers. In de grote bedrijven werken vaak mensen die alleen Engels en een eventuele moedertaal spreken. Bovendien zijn er in Nederland steeds meer startups die veel kansen bieden voor jonge internationale professionals.

Amsterdam raakt steeds meer internationaal georiënteerd met werknemers van verschillende nationaliteiten die geweldige carrières hebben opgebouwd. Deze werknemers werken in de financiële sector, maar ook administratie- en IT-functies worden steeds populairder. Er zijn verschillende opleidingsbedrijven die Engelstalige opleidingen aanbieden voor executive assistants, financiële professionals en vele meer. Vele Nederlandse professionals volgen tegenwoordig Engelstalige cursussen ten behoeve van een carrière bij internationale bedrijven.

Lees meer over de professionele beroepsopleiding Engels in hartje Amsterdam door op deze link te klikken: English Language Training Academy