De grafstenen in Voorthuizen

Als je kijkt naar de grafstenen in Voorthuizen, dan word je meestal wat meer gedeprimeerd dan normaal bij het lopen langs begraafplaatsen. Hoe komt dat? De grafstenen zijn gemiddeld genomen onpersoonlijker dan andere grafstenen in andere plaatsen van Nederland. Dit geeft reden tot neerslachtigheid omdat ieder persoon die onder een grafsteen in Voorthuizen ligt anoniemer is dan andere mensen in Nederland. Wij vinden dat ze er meer persoonlijk uit moeten komen te zien. Ieder mens is uniek, en verdient daarom een grafsteen die die unieke persoonlijkheid uitstraalt.

Data op de grafstenen in Voorthuizen

De geboortedatum die op alle grafstenen in Voorthuizen staat betekent een dag waarin een nieuw leven ter wereld kwam. Angstige vaders, schreeuwende moeders en ziekenhuislampen. Dan, ineens een nieuwe schreeuw. Dat is wat ze omvatten. Vervolgens kijken we naar de sterfdatum. De baby waar we het net over hadden, groter geworden, en groter en groter. Ineens was het een volwassene, even groot als de ouders die het gemaakt hadden. En toen was het oud, verweerd, en ging het weer ter aarde. Zo plotseling, als je de grafstenen wilt geloven. Maar alles wat ertussen kwam dan? Dat waren een heleboel jaren, belevenissen, emoties, drama en gebeurtenissen. De tijd die gesymboliseerd wordt door het streepje tussen die twee data op de grafstenen in Hoorn is helemaal niet evenredig met teken waar het tot gereduceerd is.

Artea, een oplossing

Bij Artea wordt het mogelijk om persoonlijke grafstenen te ontwerpen en maken, voor overleden dierbaren. Een mooi proces, omdat je dan weer kunt nadenken over alle herinneringen die je hebt aan dat persoon, hoe hij of zij was en waar hij of zij voor stond. Een mooie manier om de rouw te verwerken, en het product is iets waar je trots op kunt zijn. Iets waar je iedere keer dat je de grafstenen in Voorthuizen bezoekt naar kan kijken en zeggen: zo was dat persoon inderdaad geweest. Een waardevolle nagedachtenis aan iemand die niet langer op de aarde zal rondlopen. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op, dan plannen we een afspraak in.

Kijk voor meer informatie op https://arteagrafmonumenten.nl/grafstenen-voorthuizen/.