Orakel trainingen
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat je moet weten over een TCA-peeling en intensieve peeling behandeling

Ben je op zoek naar een effectieve behandeling tegen huidveroudering, pigmentproblemen, fijne lijntjes en littekens? Dan is een TCA-peeling wellicht de oplossing die je zoekt. Deze TriChloorAzijnzuur peeling is een van de sterkste peelings op de markt en kan diep doordringen in de huidlagen. Hierdoor wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd, wat helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en huidveroudering. Daarnaast zorgt de peeling voor exfoliatie van de bovenste huidlaag en herstel van de huid, waardoor hyperpigmentatie langzaam minder zichtbaar wordt.

Het mooie van een TCA-peeling is dat het geschikt is voor alle huidtypes, van de lichtste tot de donkerste huid. Zelfs een dunner wordende of gevoelige huid kan goed behandeld worden. Het is wel belangrijk om de huid goed voor te bereiden op de peeling en de juiste nazorg te bieden. Na de behandeling kunnen er huidreacties optreden, zoals een droog en strak gevoel, jeuk, een branderig gevoel en vervelling. Maar geen zorgen, dit is allemaal normaal en hoort bij het herstelproces. Het resultaat van een TCA-peeling is een frissere uitstraling, verbetering van de huidconditie, verheldering van pigmentvlekken en vermindering van fijne lijntjes.

Wil je meer weten over de mogelijke huidreacties na een intensieve peeling behandeling en welke behandeling het beste bij jou past? Lees dan snel verder!

Wat is een TCA-peeling?

Een TCA peeling, ook wel TriChloorAzijnzuur peeling genoemd, is een van de sterkste peelings die gebruikt kan worden tegen huidveroudering, pigmentproblemen, fijne lijntjes, en littekens. Het TCA-molecuul is zeer klein waardoor het diep in de huidlagen kan doordringen. Dit zorgt ervoor dat de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt, wat helpt bij de behandeling van fijne lijntjes en huidveroudering. Daarnaast zorgt de peeling voor exfoliatie van de bovenste huidlaag en herstel van de huid. Hierdoor wordt hyperpigmentatie door zonschade of een zwangerschapsmasker langzaam minder zichtbaar.

Een TCA-peeling is geschikt voor alle huidtypes, van de lichtste tot de donkerste huid. Zelfs een dunner wordende of gevoelige huid kan goed behandeld worden. Het is belangrijk om de huid goed voor te bereiden op de peeling door de huidbarrière intact en gezond te houden. Dit kan onder andere gedaan worden door het gebruik van reinigers en toners op basis van glycolzuur, vitamine A of retinol, en het gebruik van UV-bescherming. De huidtherapeut bepaalt welke concentratie TCA gebruikt moet worden, dit kan geleidelijk worden opgebouwd op basis van de huidconditie en de wens van de cliënt.

Na de behandeling kan de huid droog aanvoelen, strak en trekkerig en kan er jeuk of een branderig gevoel ontstaan. Ook kan de huid donkerder ogen en kan het vervellingsproces beginnen. Dit duurt gemiddeld 3-7 dagen. Het resultaat van een TCA-peeling is een frissere uitstraling van de huid, verbetering van de huidconditie, verheldering van pigmentvlekken, verfijning van de huidstructuur, en vermindering van fijne lijntjes. Het resultaat is afhankelijk van verschillende factoren zoals de conditie van de huid, de voorbereiding en de nazorg met huidverbeterende producten en UV-bescherming.

Welke huidreacties kunnen optreden na de behandeling van een intens peeling?

Na een intensieve peeling behandeling kunnen verschillende huidreacties optreden. De huid kan de eerste twee dagen na de peeling droog aanvoelen en rood worden. Daarna kan de huid donkerder kleuren en beginnen te schilferen. Deze schilfering kan tot vijf tot zeven dagen aanhouden. Het is belangrijk om tijdens het herstelproces de huid goed te beschermen tegen de zon en geen agressieve huidverzorgingsproducten te gebruiken. Het is normaal dat de huid na een peeling gevoelig en kwetsbaar is, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de instructies van de specialist op te volgen. Het uiteindelijke resultaat van de peeling behandeling is een geëgaliseerde huidtoon en textuur, en een stimulatie van de diepere huidlagen. Een intensieve peeling behandeling kan geschikt zijn voor mensen met acne, melasma, zonbeschadigde huid, verouderde huid, grove huidstructuur, grove poriën en een vale huidtoon. Voor een professionele peeling behandeling is het altijd raadzaam om advies te vragen aan een ervaren specialist.

https://www.vanlennepkliniek.nl/