Orakel trainingen
Image default
Vervoer en transport

3 leuke activiteiten om in de auto te doen

Ben je klaar om de weg op te gaan? Of je nu op een Schiphol taxi pakt of gewoon een lange autorit voor de boeg hebt, de tijd in de auto kan soms eindeloos lijken. Maar maak je geen zorgen! Er zijn tal van leuke activiteiten die je kunt doen om de tijd te doden terwijl je onderweg bent. In dit artikel hebben we drie leuke activiteiten op een rijtje gezet die je in de auto kunt doen. Lees verder!

Kaartspelletjes voor onderweg

Kaartspelletjes kunnen een leuke manier zijn om de tijd te verdrijven wanneer je in de auto zit. Je kunt bijvoorbeeld kaarten met je medepassagiers. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar kaarten en wat fiches, of je kunt zelfs kleine snoepjes gebruiken in plaats van fiches. Uno is ook een optie, een vrolijk en makkelijk te begrijpen kaartspel waarbij je probeert als eerste al je kaarten kwijt te raken. Een ander leuk spel is “Ik ga op reis en ik neem mee,” waarbij elke persoon een nieuw voorwerp toevoegt aan een groeiende lijst en het steeds uitdagender wordt om alle voorwerpen te onthouden.

Gamen in de auto

Als je van gamen houdt, waarom zou je dan niet gamen terwijl je onderweg bent in de auto? Er zijn allerlei draagbare gameconsoles en speciale apps die speciaal zijn ontworpen voor autoritten. Een goede optie is de Nintendo Switch, die ideaal is voor gebruik onderweg. Hiermee kun je alleen spelen of samen met vrienden in de auto met draadloze controllers. Populaire games zoals Mario Kart 8 Deluxe zijn geweldige keuzes voor lange ritten. Een andere mogelijkheid is om leuke mobiele games op je smartphone te downloaden voor een snelle gaming-sessie. Denk aan games zoals Candy Crush, Among Us of Temple Run. Zorg er wel voor dat je een autolader meeneemt om je telefoon opgeladen te houden!

Audioboeken en podcasts

Luisteren naar audioboeken en podcasts is een geweldige manier om de tijd in de auto door te brengen en tegelijkertijd iets nieuws te leren of gewoon vermaakt te worden. Als je van verhalen houdt, kun je een audioboek kiezen in een genre dat je leuk vindt, of dat nu romans, geschiedenis, misdaadverhalen of liefdesverhalen zijn. Het luisteren naar een boeiend verhaal kan ervoor zorgen dat de lange reis kilometers sneller lijken te verdwijnen. En voor degenen die graag meer te weten komen over verschillende onderwerpen, zijn er podcasts beschikbaar over bijna elk denkbaar onderwerp. Je hebt allerlei podcasts, zoals over wetenschap, reizen, humor of persoonlijke groei, er is altijd wel een podcast die je leuk vind. Het is een eenvoudige manier om de tijd in de auto zinvol door te brengen. Wat ga jij doen in de auto? Maak van je volgende autorit een avontuur en geniet van de reis!